-

VIDEO: Cele mai moderne utilaje folosite în agricultură

Agricultura este probabil una dintre cele mai vechi și mai importante ocupații din lume și, până de curând, a continuat cu aceleași instrumente.

La începutul secolului al XIX-lea, animalele erau principala sursă de muncă în agricultură. Mai târziu, puterea motoarelor cu abur a câștigat în importanță, apoi a venit rândul motoarelor pe benzină și a celor diesel. 

În țările dezvoltate, numărul lucrătorilor agricoli a scăzut în mod constant în secolul XX, în timp ce producția agricolă a crescut datorită utilizării mașinilor.

Utilajele agricole includ o mare varietate de dispozitive cu o gamă largă de complexități: de la unelte simple de mână folosite din timpuri preistorice, până la cele mai complexe utilaje de agricultură, mecanizate și moderne.

Ingineria modernă, împreună cu tractoarele și utilajele noi, au transformat industria agricolă în cea a eficienței și producției în masă.

Acum, agricultura nu mai este o producție la scară redusă, ci una care are loc cu mașini masive si ultramoderne. 

Să aruncăm o privire la cele mai moderne mașini care au sporit eficiența și producția de operațiuni agricole pe tot globul.

Autor: Petrut Mazilu