-

Ce înseamnă o Fermă Digitală

Noile tehnologii pot face ca fermierii să obțină profit maxim de pe suprafața de teren pe care o administrează.

Tehnologia IT știe cu exactitate ce nevoi au plantele de îngrășăminte, insecticide sau ierbicide iar fermierii vor ști mai bine ce se întâmplă în câmp și la birou.

Despre ce înseamnă o Fermă Digitală aflăm de la Rada Alexandra, invitată miercuri, 22 mai, la Radio Antena Satelor:

Ne-am hotărât să implementăm conceptul de Fermă Digitală și să trecem de etapa de Agricultură de Precizie. Ferma Digitală se referă la o fermă care are toate echipamentele de care are nevoie să-și desfășoare activitatea cât mai uțor. Și aici mă refer… pe lângă partea de GPS-uri, i-ar trebui și un program de management agricol prin care (n.r. fermierul) își poate ține gestiunea mult mai ușor în ferma sa.

Și aici vorbim de la partea de hărți până la partea economică, introducere facturi, să-și estimeze un profit al anului respectiv, să-și estimeze o recoltă. Este destul de amplu.

Managerul acelei ferme va ști tot ce se întâmplă atât în câmp cât și la birou, în departamentul de contabilitate, ce fac persoanele din interior. Există o comunicare mult mai eficientă între inginerul de pe câmp și persoana care stă la birou pentru că acum, un program de management agricol este disponibil și pe telefon.

Din ce în ce mai mult fermele doresc să-și ușureze munca pe care o desfășoară. De aceea au nevoie de un program simplu de utilizat. De aici a și pornit ideea de Geofolia, un program simplu și la îndemâna tuturor – spune aceasta.

Geofolia este un program de management agricol, (o aplicație pentru telefonul mobil, ușor de utilizat care poate să pornească de la suma de 1000 de euro și poate ajunge până la 10 000 de euro, în funcție de ce-și dorește fermierul, de amploarea fermei.

Investiția se amortizează pentru că în momentul în care datele tale sunt introduse și ai trasabilitatea a tot ceea ce faci într-o fermă, clar nu mai ai pierderi din punct de vedere economic – mai spune Rada Alexandra, invitată miercuri la Radio Antena Satelor.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: pixabay.com

 

Articole înrudite