-

AFIR a publicat Ghiduri consultative pentru 4 submăsuri de finanţare

Agenţia pentru Finanţarea  Investiţiilor  Rurale (AFIR) a publicat, astăzi, 14 mai 2018, Ghidul solicitantului în variantă consultativă pentru 4 submăsuri de finanţare din cadrul  Programului  Naţional  de  Dezvoltare  Rurală  2014 - 2020.

Toţi cei interesaţi să pregătească proiecte de investiţii în vederea depunerii şi să formuleze observaţii pot consulta varianta consultativă a Ghidurilor solicitantului pentru următoarele submăsuri: 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole'”, 4.2  „Sprijin pentru investiţii în prelucrarea/ comercializarea şi/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, precum şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

„După finalizarea consultării publice şi analizarea tuturor propunerilor primite, vom publica versiunile finale în vederea deschiderii sesiunilor de primire a proiectelor. Condiţiile generale de depunere nu s-au schimbat faţă de sesiunile din anul precedent, însă sunt câteva clarificări în ceea ce priveşte pragurile de calitate sau acordarea punctajului aferent fiecărui criteriu de selecţie. Vom pune accent pe investiţiile colective, astfel că prin sM 4.2 am introdus suplimentarea sprijinului nerambursabil cu 20% pentru proiectele propuse spre finanţare de către cooperative sau grupuri de producători” a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Printre modificările introduse în Ghidurile solicitantului, varianta consultativă, se numără şi faptul că solicitanţii din teritoriul Delta Dunării vor putea depune proiectele în cadrul sesiunilor deschise la nivel naţional, cu respectarea Strategiei. De asemenea, solicitanţii submăsurilor 6.1 şi 6.3 pot beneficia de elaborarea documentaţiei şi consilierea pe perioada de derulare a proiectului, în mod gratuit prin Măsura 2 a PNDR, cu condiţia ca să prevadă acest lucru în planul de afaceri.

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe pagina de internet a variantei consultative a Ghidului solicitantului pentru toate cele 4 submăsuri.

Toţi cei interesaţi pot să transmită propuneri sau observaţii, până în data de 21 mai 2018, pe adresa de e-mail, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sursă: Comunicat AFIR

Foto: facebook