-

Prevederi ale Ordonanţei militară numărul 5

Ministerul Afacerilor Interne a emis aseară Ordonanţa militară numărul 5, care prevede că se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând de astăzi de la ora 18:00.

De asemenea, se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Italia şi din Italia către România, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 6 aprilie 2020. Conform documentului aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor este abilitat să asigure aplicarea şi respectarea prevederilor respective.
Tot prin această ordonanţă militară, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate fără aprobarea autorităţilor competente vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea şi vor răspunde penal conform legii. Persoanele care nu respectă condiţiile izolării şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea şi vor fi sancţionate contravenţional.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite