-

Finanțarea în agricultură. Ce trebuie să știi

Finanțarea agriculturii poate fi asigurată și prin credite bancare, fonduri europene sau leasing. Acestea pot fi utilizate separat, combinate între ele sau cu alte forme de finanțare. Ce trebuie să știi și să urmărești?

De cele mai multe ori se folosesc ca o completare a sumelor de bani de care dispune fermierul contribuind in acelasi timp la cresterea afacerii.

Daca e nevoie de mai multi bani pentru arat, semanat, erbicidat, recoltat sau daca e nevoie de mai multi bani pentru salarii, furaje pentru animale se poate apela la un credit bancar pentru capital de lucru. In acelasi timp nu e nevoie sa astpeti banii din subventii. Banca poata sa dea un credit garantat cu subventia.

Daca vrei sa iti cumperi sau sa iti construiesti un adapost nou, o magazine sau un siloz poti sa contractezi un credit de investitii, sa aplici pentru o finantare europeana sau sa le combini pe cele doua.

Daca vrei mai mult teren pentru ferma ta poti apela la un credit de investitii pentru teren agricol.Daca vrei un utilaj nou au folosit pentru a putea cultiva si recolta la timp poti sa iei un credit bancar, sa aplici pentru fonduri europene, sa faci leasing sau sa combini cele trei variante.