-

Festivalul „Cântec și Joc Strămoșesc”, Ocna Mureș

Asociația Culturală Tradiții Ocnamureșene, organizează Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece și Dansuri Populare Cântec și Joc Strămoșesc. Festivalul se află la ediția a II-a și se va desfășura în data de 24 februarie 2018, la Ocna Mureș.

El este organizat în parteneriat cu Casa de Cultura Ion Sângereanu din Ocna Mureș, Alba, și cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Ocna Mureș,

Cântec și Joc Strămoșesc este un festival cu caracter competitiv, în care este încurajat schimbul cultural, învățarea din propria evoluție artistică, dar și din experiența celorlalți participanți, descoperirea, promovarea și susținerea tinerelor talente din domeniile cântecului și dansului popular, apropierea cu respect și demnitate de valorile cultural tradiționale românești.

Condiții de participare la festivalul Cântec și Joc Strămoșesc:

Concursul este deschis interpreților și dansatorilor amatori din întreaga țară și se desfășoară pe două secțiuni:

soliști vocali. Concurenții vor prezenta două cântece populare românești, cu și fără acompaniament. Se admite prezența unui instrument specific folcloric, cu care interpretul se poate acompania singur.
ansambluri de dansuri populare românești. Concurenții vor prezenta maxim două dansuri populare, sau o suită de dansuri din zona pe care o reprezintă și vor avea în componență maxim 10 perechi.
Modalități de înscriere:

Înscrierea se va face în baza unui dosar (ce va conține fișa de înscriere, negativul piesei din concurs și dovada achitării taxei de participare) trimis prin poșta electronică la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., ultima zi de înscriere fiind 18 februarie 2018.