-

Festivalul Concurs pentru Tineri Interpreţi ''Flori în Ţara Bârsei”

Centrul Cultural „Reduta” cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov organizează în perioada 24-25 martie 2018 Festivalul Concurs ''Flori în Ţara Bârsei”, deschis tinerilor interpreţi de folclor din întreaga ţară.

Festivalul are ca scop descoperirea şi lansarea de noi şi valoroase talente interpretative, cu vârste  cuprinse între 16 şi 25 de ani. 

Înscrierea în concurs

În vederea participării la concursul de muzică populară, fiecare solist participant va completa o fişă de înscriere, însoţită de partituri şi o va expedia pe adresa de email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau prin fax: +40.268.475.239, până la data de 9 martie 2018. Se va percepe o taxă de participare de 50 RON, fiecărui participant, care se va achita la sosire, înainte de preselecţie. 

Desfăşurarea festivalului

Festivalul concurs se va desfăşura după următorul program:
Sâmbătă, 24 martie 2018
11:00 - preselecţia soliştilor la sediul Centrului Cultural „Reduta”;
13:00 - 14:30 - cazare şi masă pentru concurenţii admişi;
14:30 - repetiţii cu orchestra la Centrul Cultural „Reduta”; 
18:00 - spectacol concurs cu participarea candidaţilor admişi la preselecţie.
Duminică, 25 martie 2018
13:00 - gala laureaţilor şi recitalurile susţinute de solişti consacraţi ai muzicii populare româneşti, la Centrul Cultural „Reduta”.

 Organizatorii vor asigura acompaniamentul orchestral al soliştilor.

Fiecare judeţ poate fi reprezentat de unul sau doi concurenţi.
Participanţii vor prezenta în concurs două piese: o doină, baladă sau cântec doinit fără acompaniament şi o piesă cu acompaniament Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie în concurs.
Timpul maxim alocat fiecărui concurent este de 10 minute, depăşirea timpului de concurs atrăgând după sine descalificarea concurentului.
Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de către concurenţi sau instituţiile pe care le reprezintă.
Organizatorii vor asigura participanţilor la concurs cazarea (sâmbătă şi duminică) şi două mese pe zi (prânz şi cină). Concurenţilor cu vârsta sub 18 ani, li se asigură cazarea împreună cu un însoţitor.
Concurenţii respinşi la preselecţie nu beneficiază de cazare şi masă în ziua de 25 martie 2018.
Toţi participanţii trebuie să fie prezenţi la sediul Centrului Cultural „Reduta” în data de 24 martie 2018, până la orele 11:00.
Juriul concursului va fi compus din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artistice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare.
Clasificarea interpreţilor se va face ţinându-se seama de autenticitatea şi valoarea artistică a repertoriului, calitatea interpretării, ţinuta scenică şi costumul popular.

Premiile festivalului:

Trofeul festivalului: 1200 RON
Premiul I: 800 RON
Premiul II 700 lei
Premiul III: 600 RON
3 Menţiuni de 400 RON
Premiul de popularitate: 300 RON
Premiul pentru autenticitatea costumului popular: 300 RON

Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda unul sau mai multe premii sau de a le redistribui. Spectacolul de final va fi susţinut de cunoscuţi interpreţi ai cântecului popular românesc.

Articole înrudite