-

Festivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală "Luță Ioviță“, editia 24

Tineri plini de talent, s-au întrecut pentru Trofeul "Luță Ioviță", primul taragotist român, născut în Turnu Ruieni, descendent dintr-o familie de muzicanţi. Evenimentul s-a desfăşurat în zilele de 12 şi 13 aprilie, în Caransebeş. Află detalii:

La preselecţie s-au prezentat 23 de concurenţi cu vârste cuprinse între 16 şi 33 de ani, dintre care au fost selectaţi 16 solişti vocali şi 3 instrumentişti, din judeţele: Alba, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Gorj, Ialomiţa, Giurgiu, Timiş, din Bucureşti şi Republica Moldova.

Acompaniamentul a fost asigurat de orchestra alcătuită din instrumentişti timişeni şi cărăşeni, sub conducerea muzicală a prof. Adrian Scorobete

Din juriu au făcut parte prof.Gelu Stan- preşedintele ediţiei, dr. etno-muzicolog Daniela Roxana Gibescu, prof.Gheorghe Ţunea, dr. Daniela Băcilă şi prof. Tiberiu Ceia.

-Trofeul festivalului, a fost câştigat de Ciprian Vîrciu, jud.Alba - taragot.

Secţiunea solişti instrumentişti

- Premiul II, Viorel Drăghici, jud. Timiş –clarinet

- Mentiune, Petru Alin Vernicuţă, jud. Caraş Severin –acordeon

Secţiunea solişti vocali

-Premiul I - Andreea Chisăliţă jud. Caraş Severin şi Veronica Lozoveanu, republica Moldova.

Premiul al II-lea: Ionuţ Cocoş – jud. Ialomiţa

Premiul al III-lea: Florin Ştefan – jud. Dâmboviţa şi Stelian Păun – jud. Giurgiu

Menţiuni: Arlesiana Agrijan – jud. Cluj şi Lavinia Zselnyan – jud. Hunedoara (cu repertoriu din Banat).

Potrivit directorului Casei de Cultură, Ioan Cojocariu ,,festivalul este o expresie a dragostei şi preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România.”

Articole înrudite