-

Tulcea: Flash mob de dans popular, de Ziua Internaţională a Dansului

Peste o mie de persoane sunt aşteptate, joi seara, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, pentru un inedit flash-mob de dansuri tradiționale românești, organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Dansului.

Evenimentul va începe la ora 18:00 şi va beneficia de concursul dansatorilor profesionişti ai ansamblului, dar şi de cel al copiilor din tinerilor din Ansamblul „Doruleţul”, precum şi al membrilor unei şcoli private de dans.

„Dansul tradiţional este cea mai veche formă de dans rămasă în memoria culturală a umanităţii, în fiecare ţară păstrându-se, transmis din generaţie în generaţie, sub forma dansurilor folclorice tradiţionale - expresie inconfundabilă a spiritualităţii şi identităţii naţionale.”

Directorul Ansamblului Baladele Deltei, Ştefan Coman, a declarat pentru AGERPRES că la flash-mob vor participa peste 600 de dansatori, iar numărul spectatorilor va fi de peste 1.000.

Instituită în anul 1982 de către Comitetul de Dans al Institutului Internaţional de Teatru, principal partener al UNESCO privind artele spectacolului, Ziua Internaţională a Dansului se doreşte a fi o celebrare a acestei arte cu limbaj universal. Sărbătorită în data de 29 aprilie a fiecărui an, data naşterii creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810), Ziua Internaţională a Dansului este prilejul desfăşurării a mii de evenimente şi festivaluri de profil în întreaga lume.

Sursa: AGERPRES

 

Articole înrudite