-

Nuntă mare la Bistriţa! Se mărită Zamfira!

Bistrița găzduiește la sfârşitul lunii iulie, cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”. Sunt aşteptaţi peste 500 de invitați din 14 țări, la care se adaugă ansambluri folclorice din judeţul Bistriţa-Năsăud şi din ţară.

Vor fi prezente ansambluri folclorice din India, Panama, Georgia, Chile, Mexic, România, Lituania, Serbia, Turcia, Spania, Polonia, Ucraina, Grecia și Franța.

Spectacolele vor avea loc în fiecare seară,în perioada 26 - 31 iulie , pe scena ce va fi amenajată în faţa Palatului Culturii din Bistriţa.

De asemenea, vor avea loc și animații stradale susținute de ansamblurile participante, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an vine și cu o noutate. Pentru prima dată, ţara noastră va găzdui premiile IGF Gold Stars (ex-Oscar în folclor), preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, dr. Dorel Cosma, promiţând evenimente pe care bistriţenii nu le vor uita.

De asemenea, pe timpul festivalului, la Bistrița va fi organizat și un târg internaţional de artă populară.

Festivalul ”Nunta Zamfirei” este unul dintre cele mai renumite festivaluri de folclor din lume, care îşi propune să promoveze tradiţiile, dansurile populare tradiţionale şi costumele specifice popoarelor din întreaga lume.

Articole înrudite