-

Un nou festival folcloric în Timiş: Concursul "Efta Botoca"

Celebrul violonist bănăţean care şi-a desfăşurat cea mai mare parte a activităţii artistice în marile orchestre de la Bucureşti, va fi omagiat în comuna natală, Jebel, printr-un Festival Concurs de Interpretare Vocală şi Instrumentală, legat de cea mai importantă sărbătoare a comunităţii, Ruga satului de Sfântul Ilie.

Din iniţiativa Primăriei Jebel, concursul din anii "™90 destinat violoniştilor din întreaga ţară, este reluat într-o altă formă care dă posibilitatea afirmării instrumentiştilor de toate vârstele, tinerilor solişti vocali cu vârste cuprinse între 15 şi 30, precum şi rapsozilor de peste 50 de ani, care nu au cunoscut consacrarea scenică.

Primarul comunei Jebel, Sabin Bociu şi Consiliul Local au stabilit un parteneriat cu Asociaţia Pentru Promovarea Tradiţiilor pentru organizarea manifestărilor din cele două zile, 20 şi 21 iulie. Consiliul Judeţean Timiş sprijină deasemenea festivalul care se doreşte a deveni unul de prestigiu.

La cele trei secţiuni ale concursului se vor acorda premii în valoare de 4500 de lei, incluzând premii speciale denumite după alţi instrumentişti din Jebel, Aurel Negrea şi Ionel Acea.

Preselecţia va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 16:00, la Căminul Cultural din Jebel. De la ora 19:00, joc şi voie bună la Ruga Satului cu Ghiţă Călţun Brancu. A doua zi se vor alătura interpreţii Floare Hojda Tomoiagă, Florin Boita, Mariana Şuşca şi Remus Grosu.

Concursul şi decernarea premiilor se vor desfăşura duminică, 21 iulie, de la aceeaşi oră, 16:00.

Participă Ansamblul Folcloric "śNedeia"ť al Casei de Cultură Novaci, jud. Gorj.

Concurenţii de la secţiunea de interpretare instrumentală vor prezenta 2 piese, la alegere. Se va puncta suplimentar prezentarea unei piese din repertoriul lui Efta Botoca. La secţiunea de interpretare vocală, concurenţii vor prezenţa o piesă fără acompaniament muzical (doină, baladă) şi o piesă cu acompaniament muzical.

Se pot înscrie concurenţi din comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

Durata maximă a evoluţiei scenice a fiecărui concurent trebuie să fie de 5 minute.

Înscrierea concurenţilor se va face pe pagina de facebook a evenimentului sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Detalii legate de participare puteţi obţine la telefon 0722.413866, prof. Remus Grosu.

FIŞA DE ÎNSCRIERE

Festivalul-Concurs de Interpretare Vocală şi Instrumentală

"śEfta Botoca"ť , ediţia I

 

Numele şi prenumele concurentului:______________________________

Data naşterii:______________________________________

Reprezentant legal (in cazul minorilor)_______________________________________

Domiciliul:____________________________________________________

Telefon:_______________________________

e-mail:_______________________________________________

Sectiunea de concurs (vocala, instrumentala, debut 50 plus) ________________

Instrument abordat(interpretare instrumentala) ________________
Zona folclorica reprezentata :___________________________________ ____________

Probe de concurs :

Piesa fara acompaniament__________________________________
Pesa cu acompaniament ___________________________________

 

Scurta prezentare (cand ati inceput sa cantati si de ce, daca aveti cursuri de specializare artistica,colaborari ansambluri , premii castigate, indrumatori, artisti - modele, etc)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Inteleg sa fiu de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

Semnătură concurent / imputernicit legal

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Sursa: rador

Foto: youtube.com

Articole înrudite