-

Caricaturişti din toată ţara la Festivalul de Satiră şi Umor de la Macea

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului de Satiră şi Umor Sătesc "Gura Satuluii" se va desfăşura, la sfârşitul săptămânii, în comuna arădeană Macea, concurenţi fiind caricaturişti din toată ţara.

Festivalul va debuta sâmbătă, la ora 16,00, pe platoul din faţa Căminului Cultural, cu o deschidere oficială şi va continua cu vernisajul salonului de caricatură al cărui invitat special este caricaturistul Ştefan Popa Popa's, înscris şi în Cartea Recordurilor. De la ora 17,00 va avea loc concursul de interpretare a scenetelor de teatru şi umor sătesc, anunţă Primăria Macea.

Sâmbătă seara, de la ora 21,00, toţi cei prezenţi se vor putea bucura de un program folcloric pe platoul din faţa Căminului Cultural.

A doua zi, de la ora 17,00 va avea loc festivitatea de premiere, urmată de un spectacol de gală, iar de la ora 21,00 va avea loc un nou program artistic cu dansuri şi muzică populară, dar şi jocuri de artificii.

"Invitaţii de onoare ai evenimentului sunt Dorel Vişan, Ionel Iacob Bencei şi caricaturistul de talie mondială Ştefan Popa Popa's. Îi aşteptăm cu drag la Macea pe toţi cei care vor să participe la festival", a declarat, marţi, primarul comunei Macea, Ciprian Otlăcan.

Vor participa cu scenete concurenţi din Cluj-Napoca, Jibou, Găeşti, Dumitra, Sibiu, Drobeta Turnu Severin, Rodna, Pişchia, Şanţ, Câmpulung Moldovenesc, Vaţa de Jos, Arad şi Macea.

Organizatorii festivalului sunt Primăria Macea, Centrul Cultural Judeţean, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş", Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România şi Fundaţia "Ştefan Popa Popa's".

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice

Sursa: AGERPRES

Sursa foto