-

Festivalul - Concurs ”Mugurii folclorului argeșean”, la final

La Pitești se încheie joi, 22 august 2019,  Festivalul Concurs ”Mugurii folclorului argeșean”, a XII-a ediție. Manifestarea este organizată de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.

Concursul s-a adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani împliniți și își propune descoperirea de tinere talente, cunoașterea de către tineri a cântecului și costumului tradițional, precum și redescoperirea, promovarea și valorificarea tezaurului etnofolcloric din Argeș și Muscel.

În urma unei preselecții riguroase, pe lista concurenților se regăsesc 50 de copii din aproape toate localitățile județului Argeș.

Juriul este format din președintele juriului – conf. univ. dr. abilitat Gabriela Rusu-Păsărin, realizator la Societatea Română de Radiodifuziune și membrii – prof. Elena Sima, interpretă de muzică populară și prof. Nicolae Oprea, expert în corpul de experți al Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Criteriile cele mai importante de jurizare sunt calitatea vocii și a interpretării, autenticitatea repertoriului, autenticitatea și frumusețea costumului, dar și sensibilitatea și prezența scenică.

Se va acorda un singur Trofeu ”Mugurii folclorului argeșean”, în valoare de 200 de lei, iar câștigătorul va interpreta piesa și în cadrul Festivalului Național de Muzică Tradițională Veche ”Sus pe Argeș la izvoare” organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești în 17-18 octombrie 2019.

Juriul poate redistribui premiile de la o categorie la alta sau suplimenta aceste premii, în funcție de valoarea creativă și interpretativă a artiștilor.

Profesorii îndrumători ai concurenților vor fi recompensați cu diploma de excelență.

Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de Orchestra Școlii Populare de Arte și Meserii, dirijor Cătălin Iancu.

Sursa text&foto: Constantin Pasol