-

Festivalul Internațional de Folclor "CARPAȚI, Argeș, România", la final

Festivalul Internațional de Folclor "CARPAȚI, Argeș, România", ajuns la cea de-a XXXVI-a ediție, se încheie sâmbătă, 7 septembrie, la Pitești.

Începând cu ora 18,00 aici va avea loc o paradă a ansamblurilor participante, apoi de la ora 18,30 toate ansamblurile vor evolua pe scena Grădinii de Vară a Centrului Cultural Județean Argeș din centrul municipiului reședință a Argeșului.

Amintim că în județul Argeș, timp de 5 zile, începând din data de 3 sept., locuitorii din orașele Pitești, Topoloveni, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș s-au bucurat în fiecare seară de frumose și atractive spectacole folclorice cu dansuri din Europa și Asia.

În toate aceste zile, membrii ansamblurilor din țările participante au vizitat și obiectivele turistice din România precum Mânăstirea din Curtea de Argeș, Castelul Bran, Mausoleul Mateiași de la Câmpulung Muscel, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii de la Golești, Muzeul Județean din Pitești.

Festivalul din Argeș este organizat în cadrul manifestării emblematice a județului, sub genericul "Sărbătorile Argeșului și Muscelului" de către Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș, acesta fiind o tradițională întâlnire anuală cu muzica, dansul și portul mai multor popoare.

Anul acesta ansamblurile participante sunt din: România, Bulgaria (două ansambluri), Muntenegru, Macedonia de Nord, Turcia, Bosnia și Republica Moldova.

Accesul publicului la spectacol este liber.

Sursa&foto: Constantin Pasol