-

Regulamentul Festivalului de doine și balade "Ileana Constantinescu"

Casa de Cultură "Ileana Constantinescu" din orașul Drăgănești-Olt, organizează anul acesta cea de-a 44-a ediție a acestui concurs în ziua de 27 septembrie 2019.

Înzestrat de natură cu o închipuire strălucită și cu o inimă simțitoare, românul își revarsă tainele sufletului în melodii armonioase și în poezii improvizate.

Doina și balada sunt tălmăciri ale sufletului românului : de-l muncește dorul, de-l cuprinde veselia, de-l minunează vreo faptă măreață, el își cântă durerile și mulțumirile, își cântă eroii, își cântă istoria.

Festivalul se dorește a fi un prilej de redescoperire a celor mai frumoase și originale doine și balade, dar și un cadru prielnic de afirmare a celor mai valoroși interpreți vocali din toate zonele țării, pentru a demonstra autenticitatea și originalitatea doinelor și baladelor românești, precum și arta interpretativă a acestui gen muzical.

Desfășurat pe parcursul a 43 de ediții fără întrerupere, festivalul, unic prin specificul său, se organizează pe o singură secțiune – secțiunea soliști vocali cu vârsta cuprinsă între 17 și 50 de ani.

Sunt așteptați în ținutul doinelor și baladelor, la Drăgănești-Olt, unul sau doi soliști reprezentativi ai județului dumneavoastră, care vor avea ca repertoriu de concurs obligatoriu doină / baladă si un cântec mișcat cu sau fără acompaniament orchestral.

Prezența concurenților este obligatorie în ziua de 26 septembrie 2019, ora 10:00 la Casa de Cultură ,,Ileana Constantinescu’’ , unde va avea loc preselecția.

Concursul si Gala Laureaților va avea loc în vineri 27 septembrie 2019 ora 18:00. Concurenții vor fi susținuți de orchestra Radio România.

După preselecție rămân in concurs 16 concurenți.

În seara de spectacol vor fi susținute recitaluri de artiști profesioniști.

Confirmarea participării reprezentanților0se va face telefonic sau în scris la adresele:

- Casa de Cultură ,,Ileana Constantinescu’’ din orașul Drăgănești-Olt, str. Nicolae Titulescu, nr. 253, jud. Olt, c.p. 235400, tel. 0249465209, tel. 0752700758, 0751840348; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

Așteptăm confirmarea de participare, până la data de 23 septembrie 2019.

Organizatorii asigură pe perioada desfășurării festivalului cazare și masa tuturor concurenților, delegaților și invitaților, urmând ca instituția pe care o reprezintă concurentul să suporte cheltuielile de transport.

Sursa foto: draganesti-olt.ro