-

Festivalul de interpretare vocală Mariana Drăghicescu, la cea de-a XVII-a ediție

În perioda 18-22 septembrie sunteți invitați la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului - Concurs de interpretare vocala "Mariana Drăghicescu".

Evenimentul este organizat de TVR Timișoara, Centrul de Cultura și Arta al județului Timiș și Asociația MARIANA DRĂGHICESCU, finanțat de Consiliul Județean Timiș și CJ Caraș Severin.

Manifestarea este una specială, deoarece se va desfășura atât la Timișoara, la sala Capitol, în data de 19 septembrie cât și la Bogaltin, în Caraș Severin, în data de 22 septembrie.

Dintre artiștii și rapsozii invitați îi amintim pe Ramona și Petrica Vița, Domnica Trop, Bogdan Toma, Angelica Stoican, Gheorghe Călțun Brancu, Dumitru Teleagă și câștigatoarea trofeului la ediția din 2018, Ana Anuțoiu.

Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra ansamblului Banatul din Timișoara, dirijor Sebastian Roșca.

Spectacolele vor fi prezentate de Felicia Stoian care este și directorul festivalului.

O alta particularitate a acestui festival consta in faptul ca finaliștii vor participa în perioada 19-22 septembrie la un program cultural-educațional pregătit de organizatori pentru ei.

Conditii de participare:

Concursul este destinat solistilor vocali cu varsta intre 16 si 30 de ani. Nu pot participa solistii vocali care au castigat Marele Premiu la editiile anterioare ale festivalului “Mariana Draghicescu”.

Finaliștii festivalului care nu au împlinit vârsta 18 ani, au dreptul la un insoțitor.

Probele de concurs:

1 - fiecare concurent va avea pregatit minim două doine sau balade (fara acompaniament muzical), din care se va alege una potivită concurentului.

2 - o piesa cu acompaniament muzical din zona pe care o reprezinta concurentul.

Pentru preselectie fiecare concurent va pregăti, pe langa probele de concurs, o piesa la alegere (fara partitură), din repertoriul Marianei Drăghicescu.

Juriul Festivalului Național Concurs ”Mariana Drăghicescu” este format din personalități ale culturii tradiționale (etnomuzicologi, realizatori emisiuni folclorice radio-tv, muzicieni) și tineri interpreți cu studii muzicale, laureați ai festivalului.

Inscrierea concurentilor :

Concurentii vor trimite pe adresele de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis –Timisoara, strada E. Ungureanu, nr.1, la numarul de fax 0256/435566 pana in data de 18 septembrie 2019, ora 11.00:

- partitura piesei cu acompaniament muzical.

- fisa de inscriere

- copie act de identitate

Regulametul concursului si fisele de inscriere se gasesc pe site-ul, www.prodatina.ro, ccajt.ro pe paginile de Facebook: Festivalul-Concurs Mariana Draghicescu şi Asociaţia Pro Datina.

Desfasurarea festivalului concurs:

I.PRESELECTIA

Concurentii se vor prezenta miercuri, 18 septembrie 2019, ora 12.00 la sediul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis (Timisoara, strada E. Ungureanu, nr.1), unde va avea loc preselectia.

Juriul va alege 14 finaliști, care vor intra în concursul de interpretare.

Pentru concurentii finaliști se asigura din seara zilei de 18 septembrie, cazarea si masa iar pe durata desfășurării festivalului (18-22 septembrie 2019), transportul va fi asigurat de către organizatori.

II. PROGRAM SPECIAL

Finaliștii ediției a XVII – a, vor participa în perioada 19-22 septembrie la programul cultural-educațional pregătit de către organizatori.

III.CONCURS

Concursul se va desfasura Joi, 19 septembrie 2019, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara.

V.GALA LAUREATILOR

Duminica, 22 septembrie 2019, va avea loc la Bogâltin-Cornereva, Caras-Severin, Gala Laureatilor si recitalurile invitatilor care vor incheia Festivalul National “Mariana Draghicescu”.

Se vor acorda urmatoarele premii:

Trofeul “Mariana Draghicescu” – 2.500 RON
Premiul I - 2.000 RON
Premiul II - 1.500 RON
Premiul III – 1.000 RON
Mentiune I - 600 RON
Mentiune II - 600 RON
Premiul Special “Mariana Draghicescu” - 600 RON

Evenimentul va fi preluat si difuzat de catre TVR3, TVR Timisoara, TVR Moldova, Radio Timișoara.