-

Trofeul "Crizantema de Aur", cucerit de un bistriţean de doar 24 de ani

Samuel Barani, un bistriţean de doar 24 de ani, a cucerit Trofeul Festivalului "Crizantema de Aur" ediția cu numărul 52.

Barani este cântăreţ de operă, dar din cele 11 fete şi 5 băieţi prezenţi la festival, tânărul bistriţean a reuşit să convingă juriul de specialitate că este cel mai bun.

Festivalul „Crizantema de Aur” a fost structurat pe patru mari secţiuni:Concursul de Interpretare; Concursul de Creaţie; Concertul extraordinar „Comori ale Romanţei”, recitaluri, microrecitaluri şi medalioane tematice.

Printre invitaţi: Alexandru Arșinel; Domnica Sorescu; Marius Mitrofan; Constantin Florescu; Bogdan Hrestic; Aurel Niamțu; Ioana Purcăruș (Dumitrescu).

Concertul extraordinar „Comori ale Romanţei”, a fost cu participarea unor mari interpreţi de romanţe din România şi Republica Moldova: Matilda Pascal-Cojocăriţa, Florin Georgescu, Daniela Vlădescu, Sergiu Cioiu, Paula Seling şi Grupul „Brio Sonores” Chişinău.

În concert: „Poeme printre romanţe” cu actorul Silviu Biriş şi harpista Cristina Munteanu.

Au acompaniat orchestrele „Dor românesc” Bistriţa– dirijor Ștefan Cigu şi „Romanţa” – dirijor Lucian Vlădescu;

Anul acesta evenimentul a fost dedicat celebrării prin Romanță a Patrimoniului poetic național și Anului omagial al satului românesc.

Sursa&foto: Viorel Grosu

Articole înrudite