-

Festivalul „Maria Tănase“, la cea de-a XXV-a ediţie

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului - Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“.

Evenimentul se va desfășura în perioada 11 - 15 noiembrie 2019, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

În recital, pe scena Naționalului craiovean, în serile de 13, 14 și 15 noiembrie, care este și seara de gală a evenimentului, vor urca laureați ai edițiilor anterioare ale festivalului.

Spectacolele vor începe la ora 18:30, oră de la care TVR Craiova și TVR 3 vor transmite în direct.

Vor acompania orchestrele: „Lăutarii“ din Chișinău - dirijor Nicolae Botgros și cea a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“ din Craiova - dirijor Nicolae Drăghia. Prezentatoarea celor trei seri de spectacol va fi Iuliana Tudor, realizatorul TV al proiectului fiind Elise Stan.

Concurenții, soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, se pot înscrie pentru concursul din cadrul festivalului până la data de 08 noiembrie 2019.

Regulamentul și fișa de înscriere se găsesc AICI și pe www.traditiidoljene.ro, iar preselecția va avea loc la Teatrul Național „Marin Sorescu“, luni, 11 noiembrie 2019, cu începere de la ora 11:00.

Biletele vor fi puse în vânzare, începând cu data de 01 noiembrie, la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu“, în următorul program: luni - vineri: 11:00 - 19:00 și sâmbătă - duminică: 12:00 - 19:00.

Preț bilet: 50 lei / seară