-

"Festivalul de plăcinte şi merinde", desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Focşani

"Festivalul de plăcinte şi merinde", eveniment care reuneşte bucătari şi producători din toate colţurile ţării, se va desfăşura în perioada 28 februarie - 1 martie în Piaţa Unirii din Focşani.

Derulat sub sloganul "La plăcinte înainte", evenimentul îi provoacă pe focşăneni să savureze plăcinte din toate zonele tradiţionale româneşti, dar şi delicatese orientale, organizatorii asigurându-i pe participanţi că vor avea parte de un adevărat spectacol gastronomic.

"De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă 'de la mama ei', poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocăneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci sau sărate, plăcinte greceşti, plăcinte turceşti şuberec, plăcintă cu carne de vită, cu brânză şi mentă, în foi fine şi lipie subţire, o multitudine de gogoşi, langoşi şi clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăţi din care aveţi ce alege", se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului şi alte produse: dulceţuri, produse apicole şi siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiţionale, brânzeturi şi afumături şi dulciuri.

În cadrul festivalului vor avea loc show-uri culinare de preparat plăcinte, va fi pregătită cea mai mare plăcintă cu brânză dulce şi stafide, se vor desfăşura diferite concursuri şi va avea loc o horă a plăcintelor.

"Cei care nu şi-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfeţe şi cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate şi mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeştri bucătari ce vor încinge şi grătarele de la primele ore ale dimineţii şi pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnaţi din porc, vită şi vânat, frigărui şi pastrame de toate felurile, costiţe şi ciolane, toate acestea stropite cu bere din belşug şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.Vreme frumoasă, iarbă verde, o zonă de distracţie pentru cei mici, muzică şi activităţi pentru întreaga familie, aceasta este reţeta perfectă pentru un weekend reuşit", au mai precizat organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă.

Sursa: AGERPRES