Radioul Public va emite, din 2016, pe 10 noi frecvenţe

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) plănuieşte, pentru anul viitor, începerea emisiei pe zece noi frecvenţe, inclusiv la Cluj, o dezvoltare puternică în online, ce implică lansarea unei platforme complexe şi uşor de accesat de tineri, dar şi digitalizarea Arhivei de Aur a Radio România.

Conducerea Radioului Public, în frunte cu Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă bilanţul instituţiei publice de radio în 2015 şi planurile Radio România pentru 2016.

"Radio România este unul dintre cele mai stabile servicii publice din Europa (...) Performăm şi poate unora li se pare nefiresc că un serviciu public de stat poate performa, poate fi eficient şi nu este aprioric destinat falimentului, lipsei de eficienţă şi dezastrului", a spus Ovidiu Miculescu, precizând că, în ultima perioadă, la adresa SRR au fost lansate "atacuri" de către "persoane care nu au o reprezentativitate la nivel de organizaţie, persoane care au pierdut privilegii, chiar locul de muncă în urma unor cercetări disciplinare, confirmate de către justiţie". "Nu pot accepta ca instituţia să fie atacată pe motive personale, pe neadevăruri, pe impresii. Voi apăra şi vom apăra această instituţie", a spus Ovidiu Miculescu.

Potrivit conducerii SRR, pe anul financiar 2014, Radioul Public a avut un profit de 7,7 milioane de lei, iar pentru anul în curs se previzionează o creştere a acestuia.

Ovidiu Miculescu a mai spus că lucrurile se află în SRR "într-o modernizare continuă". "Pe mulţi lucrul acesta poate să-i deranjeze. Credem că facem bine ceea ce facem pentru că Radio România are un proiect, o viziune, ştim încotro mergem (...) Este extrem de nedrept, de neadevărat, de greu de acceptat ca instituţia şi nu persoanele, să fie atacată, lovindu-se în partea de filon al existenţei acestei instituţii, care, din 1928, este parte din istoria României. Or credibilitatea este unul dintre argumentele noastre forte, pentru că încercăm să fim echidistanţi, echilibraţi, să nu intrăm în jocuri politice, să nu favorizăm lucruri. Avem grijă de minorităţi, de cultură, de teatru, de film, de carte, de muzică. Suntem printre puţinele posturi din Europa care are două canale destinate 24 de ore culturii, Radio România Cultural şi Radio România Muzical", a spus Ovidiu Miculescu, precizând că Radio România este singurul post de radio public ce organizează de 22 de ani un târg de carte de anvergură europeană, Gaudeamus, care, la ediţia din acest an, a avut peste 125.000 de vizitatori.

El a făcut referire şi la performanţa din acest an a Radioului Public, precizând că posturile sale sunt pe locul întâi în preferinţele românilor, cu o cotă de piaţă de peste 30%. Aproape 5 milioane de ascultători aleg zilnic unul dintre cele 14 posturi ale Radio România - Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor, Radio România Internaţional, Radio 3Net "Florian Pittiş" şi Reţeaua Studiourilor Regionale, cărora li se adaugă Radio Chişinău, în Republica Moldova.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor SRR, la capătul a trei săptămâni şi jumătate de negocieri dure, angajaţii instituţiei au un Contract Colectiv de Muncă. "Este un Contract Colectiv de Muncă bun, pe care îmi doresc să îl aibă toţi colegii din presă, pentru că presa are nevoie de anumite repere de stabilitate. Este un Contract Colectiv de Muncă modern, orientat spre construcţie şi spre viitor, aşa cum merge întreaga instituţie", a spus Nicoleta Balaci, preşedintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Societatea Română de Radiodifuziune - sindicatul reprezentativ din instituţie.

În ceea ce priveşte proiectele Radioului Public, Ovidiu Miculescu a spus că, din 2012, există un trend crescător pe toate palierele SRR, instituţia având o strategie pentru următorii trei ani

"Lucrăm la upgradarea acoperirii, avem un proiect mare de online, pentru că ştim că viitorul acesta este, şi suntem decişi să continuăm procesul de modernizare a organizaţiei", a afirmat Miculescu.

"În ultimii ani, SRR din păcate a pierdut foarte multe frecvenţe, undeva spre 60 de frecvenţe. Există o obligaţie a noastră de a acoperi teritoriul şi populaţia. O facem în mare măsură, dar sunt anumite zone în care nu suntem prezenţi sau suntem prezenţi cu un semnal mai slab", a spus Ovidiu Miculescu, amintind că Societatea Naţională de Radiodifuziune a primit, în acest an, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului zece noi frecvenţe, pe care le va pune în funcţiune în 2016.

Astfel, pentru Radio România Actualităţi a fost acordată o frecvenţă la Piteşti, pentru Antena Satelor au fost alocate trei noi frecvenţe, la Comăneşti, Zalău şi Sulina, pentru Radio Mureş - o frecvenţă la Târgu-Mureş, pentru Radio Cluj - o frecvenţă la Cluj-Napoca, pentru Radio Iaşi - o frecvenţă la Huşi, pentru Radio Constanţa - o frecvenţă la Tulcea, pentru Radio Oltenia Craiova - o frecvenţă la Râmnicu-Vâlcea, iar pentru Radio Timişoara - o frecvenţă la Petroşani.

Dintre acestea, Ovidiu Miculescu s-a referit la cea de la Cluj, pe care Radio România va emite un program pentru minorităţi.

"La Târgu-Mureş există o foarte puternică minoritate maghiară şi nu numai. La fel se întâmplă şi la Cluj", a spus Miculescu, explicând că pe frecvenţa existentă la Cluj în prezent se difuzează un program amestecat, imposibil de consumat de ascultători. El a mai spus că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Târgu-Mureş, însă, după separarea programului în limba română de programul dedicat minorităţilor, pe două frecvenţe distincte, audienţa a crescut cu 80%. "Acelaşi lucru încercăm să îl facem şi la Cluj", a spus Ovidiu Miculescu.

El a vorbit şi despre "direcţia" mare a SRR de încercare de acoperire în special a posturilor regionale, dacă nu chiar naţionale, "pentru că sunt zone, precum Clisura Dunării şi partea de nord a Moldovei", descoperite în acest moment. De asemenea, niciun post al Radio România nu se aude la Alba-Iulia, fapt care este trist, după cum a spus acesta.

În ceea ce priveşte dezvoltarea online a SRR, Ovidiu Miculescu a spus că această prezenţă a Radio România va fi dezvoltată foarte puternic începând din 2016. "Vom construi o platformă online pe care noi ne-o dorim puternică, complexă, uşor de accesat, prietenoasă şi extrem de utilă consumatorului de media pe orice cale ar veni el, dar, în special pentru zona de online, social media ş.a.m.d.", a spus Miculescu, precizând că aceasta este o direcţie prin care Radioul Public poate să îşi întinerească şi audienţa.

De asemenea, în 2016, SRR va continua proiectul de digitalizare a arhivei sale. "Este vorba despre modernizarea în continuare a ceea ce se cheamă Arhiva de Aur a Radio România, pentru că deţinem un patrimoniu spectaculos pe care trebuie să-l întoarcem publicului, el trebuie făcut accesibil", a explicat şeful SRR.

Un proiect mai inedit al Radioului Public este abordarea transmisiei digitale a posturilor sale, domeniu în care Radio România apelează la sprijinul statului român şi este dispusă să colaboreze cu posturile de radio private.

"Pe o frecvenţă analogică se duce un canal de radio, pe digital se pot duce şi până la 18 canale", a explicat Ovidiu Miculescu avantajele transmisiei digitale a posturilor de radio. "Digitalul înseamnă un plan naţional de alocare a frecvenţelor, înseamnă frecvenţe şi emiţători mulţi de puteri mici (...) Apare şi problema receptoarelor, emitem, dar cine ne aude? Alte ţări au experienţe diferite, în unele zone, statul a participat la subvenţionarea integrală sau parţială a acestor receptoare a mediilor respective, au fost campanii foarte puternice de îndemnare a populaţiei de trecere la digital (...) Este greu, dar eficienţa, calitatea, trendul industriei merge în această direcţie. Radio România are foarte mulţi emiţători în AM, în unde medii, cu consum mare de electricitate. Cei din FM au consumuri mult mai mici şi calitate mult mai bună (...) Dacă vom reuşi să demarăm acest lucru (transmisia digitală, n.r.), colaborarea cu radiourile private va fi inevitabilă (...). Statul cred că ar trebui să înţeleagă că această evoluţie este foarte prezentă în viaţa românilor şi nu putem sta pe loc", a mai spus Miculescu.

Alte planuri ale Radioului Public pentru 2016 vizează modernizarea organizatorică, atragerea tinerilor în instituţie şi reabilitarea sediului său.

"Avem o problemă legată de sediu, este un sediu construit în 1950, cu foarte multe holuri, cu foarte mult spaţiu ineficient. Căutăm spaţiile deschise, nu multe uşi, după care de multe ori nu ştii ce se întâmplă, nu că s-ar întâmpla ceva rău, dar e important şi mediul în care se lucrează. E o clădire care a trecut prin nişte cutremure, destul de şubredă, dar din nou chestiunea asta înseamnă bani", a explica Ovidiu Miculescu.

De asemenea, Ovidiu Miculescu a spus că, în curând, Radio România va finaliza bugetul instituţiei pentru 2016. "Aşteptăm să vedem şi noi bugetul naţional, pentru că releele, Radio România Internaţional şi o parte din bugetul Orchestrelor sunt plătite de la buget", a mai spus acesta.

"Vrem să demonstrăm că un serviciu public poate performa şi poate lupta în termeni de audienţă şi performanţă cu competitorii şi partenerii din zona privată, pe care îi dorim cât mai buni, pentru că şi noi vom ţine pasul", a concluzionat Ovidiu Miculescu.

ULTIMELE ŞTIRI

Proprietarii de păduri din zone protejate încă mai pot depune cereri de compensaţii

ATENȚIE: Mai sunt doar 8 zile pentru depunerea cererilor în vederea ...

Ajutoare financiare de la Guvern pentru localitățile afectate de furtuni

Peste 36 de milioane lei au fost alocate de Guvern pentru înlăturarea ...

AGRALIM 2017 și-a deschis joi porțile la Iași

AGRALIM 2017 își deschide porțile în perioada 21-24 septembrie, ...

Zona montană a României – un areal special

 

Zona montană a României, constituie un teritoriu special. Un loc ...

Cum să ne comportăm în caz de furtună?

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, până mâine seară ...

Două drumuri de legătură între Oradea şi comune limitrofe vor fi reabilitate

 

Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta, alături de primarii din ...

Jurnaliştii Radio Chişinău, parte a echipei Radio România

Incepând de astăzi, 13 jurnalişti de la Radio Chişinău participă la un ...

Consumul de miere în România este de trei ori mai mic decât media europeană

Consumul de miere în România este de 500-600 de grame pe locuitor ...

Furtuni violente în vestul țării. Bilanțul este catastrofal

8 morți și 68 de răniți.

Update: Numărul victimelor în urma futunii ...

Sărăcia, abuzul și dizabilitatea, principalii factori ai separării copiilor de familie

9.614 copii au fost separaţi de familie în ultimul an, aceştia fiind daţi ...

Fructele vor fi în centrul atenției, la Bistrița

Staţiunea de Cercetări Pomicole din Dealul Târgului - Bistriţa Năsăud va ...

”Noaptea Liliecilor” la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

 

”Noaptea Liliecilor”, un eveniment de popularizare a ...

Petre Daea a discutat cu Ambasadorul Statului Qatar despre sectorul ovin

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a ...

„Ziua Porumbului” cu producții record în județul Ialomița

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat joi (14 ...

17 septembrie - Ziua Internațională a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

Pe 17 septembrie este marcată în toată lumea Ziua Internațională a ...

SĂNĂTATE

Te simți extrem de obosit? Află care sunt simptomele HIPERSOMNIEI și cum se tratează
Hipersomnia este opusul insomniei. Somnolența excesivă este o condiție în care o persoană are probleme să
Dr Stomatolog Alexandra Diroescu: „Sângele tău poate trata paradontoza”
Ceea ce permite organismului nostru să funcționeze, fluidul care învârte toate rotițele, cheia vitalității
Remedii naturale puternice pentru vindecarea inflamației și durerii
Cu toate că încercăm să gândim pozitiv, este aproape imposibil să fim cei mai fericiți, mai strălucitori,
Explicaţia psihologului: ​​​​​​​11 motive care ne golesc de energie
Omul este un sistem energetic deschis, în corpul uman existând un flux permanent de energie și substanță,
Antibioticele, un pericol pentru sănătate dacă sunt luate prea mult timp
Conform unui grup de experţi, este de preferat ca medicii să recomande oprirea tratamentului cu antibiotice în
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Modalitate absolut naturală pentru a ţine ţânţarii la distanţă
Nu numai că ruinează zilele și serile de vară, dar în ultimii ani țânțarii au devenit o cauză reală pentru
Remedii ușoare pentru a scăpa definitiv de problemele cu mătreața
Mătreața este cauzată de creșterea pe scalp a unei ciuperci numite Mallasezia. Acest lucru duce la uscarea pielii
Iată ce se întâmplă când bei apă caldă cu lămâie și turmeric. Vei rămâne surprins de beneficiile extraordinare!
Toxinele intră în organismul nostru în diferite moduri, de la aerul pe care îl respirăm la alimentele
Cele mai eficiente plante medicinale care cresc în grădina ta. Remedii naturale de vară
Medicamentele pe care le vedem astăzi, inclusiv antibioticele, nu au existat în urmă cu secole. Cu toate acestea,
Cele mai eficiente remedii cu hrean
Problemele respiratorii sau bolile gastrice sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi tratate cu hrean. Pot
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Aditivi de care să te ferești
Prezenți în majoritatea produselor alimentare procesate, aditivii sau E-urile sunt aproape imposibil de evitat.
Papaia, bună pentru diabetici
Papaia poate deveni fructul preferat al diabeticilor, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de glucoză, natural.
Ocolește aceste alimente pentru a te feri de cancer!
Mai mult de un sfert din cazurile de cancer sunt cauzate de dieta nesănătoasă. Vezi ce alimente sunt pe lista celor cu
Ajutoare din natură contra aftelor
Pe fondul oboselii, a unor tulburări digestive, a stresului sau a dereglărilor hormonale, apar aftele. Uneori te supără
Uite cum poți scăpa rapid de arsurile la stomac!
Ai dureri și arsuri de stomac? O soluție rapidă, de luat numai pe durrate scurte de timp este să prepari o pastă
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
La numai 1 an și 10 luni, Valeria are cancer hepatic. Și tu poți să ajuți
Ai tresarit vreodata, in somn sau pur si simplu in treacatul cotidian, privindu-ti copilul? Ai multumit vreodata pentru
Testul care îți spune ce risc ai să moștenești 8 tipuri de cancer, disponibil și în România
De pe „frontul” luptei cu cancerul, veștile sunt și bune, și rele. Cele bune ne vorbesc despre tot mai
De ce posesorii grupei sanguine 01 sunt atât de speciali?
Există opt tipuri de sânge diferite, care sunt determinate de prezența sau absența anumitor antigene - substanțe
Grupele de sânge: Ce nu știi despre tine în funcție de ce grupă sangvină ai
Deși este făcut din aceleași elemente de bază, nu tot sângele este similar. De fapt, există opt tipuri de
Mare grijă când cumpărați aceste tipuri de pește! Aflați motivul
Carnea de pește este printre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca. Este bogată în
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

EDUCAŢIE

Din colecțiile Kerei Calița
L’armoire plin cu acareturi si marafeturi d’argent din carciumile Bucurestiului de odinioara. Cata
Buna cuviință
Binecuvântată fie Țara Ardealului, adăpost prielnic între munți, cu pășune grasă și apă din belșug,
Dragobetele sărută fetele – eveniment folcloric la Sala Radio
Sărbătoarea dragostei la români – Dragobetele (24 februarie) – este marcată şi în acest an
Munca la români
Romanul are pentru „labor”, scria Ioan Slavici, cuvintele „lucru”, „munca”,
Satul lui Cremene
Va este cunoascuta, desigur, expresia “Satul lui Cremene”, o formulare cam cu acelasi inteles in limba
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Expresii temporale în limba engleză
Voi știți să ne spuneți în ce dată suntem și cât este ora... și nu oricum, ci în limba engleză? Dacă nu, parcurgeți
Expresii uzuale in limba engleza
Prin acese expresii ne-am propus sa vă ajutăm să comunicați mai simplu și mai eficient, chiar dacă sunteți începător
«
»
 • 1
 • 2
Legea uceniciei, în noua formă, aduce sume majorate în bugetul angajatorilor: 1125 lei/lună pentru fiecare ucenic
A apărut legea care modifică Legea uceniciei. În esență, angajatorii care încadrează ucenici primesc o sumă
SEO pas cu pas. Pasul 1 - Obține cuvintele-cheie potrivite
Nu e întotdeauna ușor să atragi vizitatori pe site-ul tău. Probabil știi că trebuie să înveți SEO, dar
Cât costă să trimiți copilul să studieze în străinătate
Tot mai mulți români sunt dezamăgiți de sistemul educațional românesc și caută soluții alternative în
Recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale
Recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România se aplică
Învăţământul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanţat din toamnă
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că din luna septembrie a acestui an
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Workshop-ul Internațional Psihologie și Behaviorism cu Dr. Robert Epstein
Sâmbătă, 23 septembrie, 2017, pentru prima dată în România, Dr. Robert Epstein, psiholog american de
Și oamenii mari sunt oameni: Despre nașterea micului
În inima centrului istoric al Bucureştilor, care astăzi abundă de terase cu aere europene, în 1857 se
Ţigările electronice care conțin nicotină: risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral
Mulți oameni consideră țigările electronice o alternativă mai sănătoasă la țigările obișnuite. Acestea sunt
Moduri de a vă face viața mai bună, începând de ACUM! Legile de care trebuie să ții cont!
Unele dintre cele mai valoroase lucruri din viață nu sunt ușor de obținut. Viața se poate schimba în bine, iar
Probioticele - lucruri pe care trebuie să le cunoști. Ești sigur că le consumi pe cele mai bune?
Ideea că bacteriile sunt benefice poate fi dificil de acceptat. Luăm antibiotice pentru a ucide infecțiile bacteriene
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

JURIDIC

Divorțul la mediator. Legal, discret, eficient
Armonizarea permanenta a legislatiei Romaniei cu legislatia europeana ofera cetatenilor romani o suma de alternative
Ești martor într-un proces civil? Află tot ce trebuie să știi despre cum se depune mărturie
In cazul in care sunteti implicat intr-un proces civil, una dintre probele pe care le puteti folosi este cea cu
Ce trebuie să ştiţi când închiriaţi on-line o maşină
Vă sfatuim în primul rând trebuie citite cu atenţie condiţiile de rezervare şi de închiriere ale
Termeni uzuali din dreptul civil
Dreptul civil este acea ramură de drept ce reglementează relațiile social-patrimoniale și nepatrimoniale stabilite
Termeni uzuali din domeniul comercial
Dreptul comercial este acea ramură de drept privat care cuprinde ansamblul normelor juridice ce reglementează relațiile
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Deplasarea copiilor minori în străinătate
Copilul minor poate călători în străinătate numai însoțit, cu acordul părinților sau al reprezentantului
Cum se face o cerere adresată CEDO
În cele ce urmează vom încerca să vă familiarizăm cu o instanţă foarte populară pentru români, ale
Ce contribuţii plătesc arendaşii?
In noile dispozitii ale Codului Fiscal se pervede obligativitatea platii contributiei la sanatate si pentru veniturile
Ce contribuţii plătesc soţii în cadrul PFA?
Eşti soţie sau soţ al unei Persoane Fizice Autorizate? Află cât trebuie să plăteşti la contribuţiile sociale!
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Copil asfixiat de un bob de porumb. Familia acuză medicii de neglijență
Familia unui copil în vârstă de un an şi opt luni care a decedat în spital, luni, după ce s-a
23 și 24 ianuarie, zile libere. Câte mini-vacanțe vom avea în 2017
Săptămâna viitoare începe cu o pauză. Cum, din 2017, românii vor avea liber ziua de 24 ianuarie
Peste jumătate din femei sunt hărțuite la locul de muncă
Mai mult de jumătate din femei spun că au fost hărțuite sexual la locul de muncă , iar cele mai multe dintre ele
Totul despre încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități
Sediul materiei pentru protecția persoanelor cu dizabilități îl constituie Legea nr. 448 din 6 decembrie 2006
Legea privind modificările pentru indemnizația de creștere a copilului, promulgată de președintele Iohannis
Legea care modifică indemnizația de creștere a copilului a fost promulgată, a anunțat luni, 18 aprilie, președintele
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Din Iulie, toate firmele si PFA-urile vor fi nevoite să îşi schimbe CUI-ul. Iată ce trebuie să ştiţi!
Începând cu data de 7 Iulie, societăţile comerciale vor trece printr-un proces de schimbare a codului unic
Noutățile fiscale ale anului 2017. Ce taxe vor fi eliminate
Începutul de an aduce întodeauna schimbări în legislația fiscală din România. Pe de altă parte,
Aberații legale: bunicii, obligați să încaseze chirie de la nepoți
În România săracă, unde zeci de mii de oameni au rămas fără casele pe care le-au pierdut, din cauza
Anul 2017 aduce schimbări majore în modul de funcționare al PFA-urilor
Ne-am obișnuit deja ca fiecare an să aducă schimbări privind modul de funcționare și administrare a societăților
Asigurare obligatorie sau facultativă pentru locuință? Ce beneficii are fiecare
Toți proprietarii de locuințe sunt obligați prin lege să încheie anual o poliță de asigurare. În caz
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ECONOMIE

Un tractorist câștigă mai bine decât un medic
Dezvoltarea unor afaceri de nivel mediu sau mare în domeniul agricol presupune și tehnologizarea cu utilaje
Statul român vrea să stimuleze tinerii să devină agricultori
Ceea ce-i mai atrage pe tineri spre agricultură sunt fondurile europene. Majoritatea celor care se apucă de o astfel de
Tinerii români își pot face stadiul la fermele elvețiene
Asociaţia elveţiană AGRIVITA oferă tinerilor din România posibilitatea efectuării de stagii de practică la
Munca la români: ca pe plantaţie, dar fără rezultate
Şase din zece români au obiceiul să îşi mai adauge la săptămâna de lucru încă cel puţin o zi de
Discrepanțele salariale dintre județe se vor accentua în următorii ani
Angajaţii din sectorul bugetar vor continua şi în anii următori să se bucure de un salariu mai mare decât
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Recomandări şi trucuri pentru a vinde mai scump o locuinţă
Dacă planificaţi să vindeţi locuinţa pe care o deţineţi, există câteva trucuri pentru a ridica preţul casei
Vești bune pentru cei care călătoresc în străinătate! Convorbirile în ROAMING nu vor mai fi taxate
Românii care călătoresc în interiorul Uniunii Europene (UE) şi în ţările din Spaţiul Economic
Noi legi pentru munca de acasă şi a minorilor. Ce prevede proiectul
Angajaţii vor putea lucra de acasă sau din orice altă locaţie prin internet, iar tinerii vor beneficia de o lege a
Debutează o nouă etapă a programelor
Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto național - "Rabla Clasic" și "Rabla Plus"- vor putea fi accesate
Păcăleala produselor aparent mai ieftine din supermarketuri
Produse marcă proprie care arată identic cu altele mai scumpe comercializate de firme cunoscute, variante
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Bistrițenii mizează pe lavandă, cătină și nuci
Fermierii, în special cei tineri, sunt tentați de oportunitățile de valorificare ale acestor culturi. De altfel,
Producţia record de prune ne bagă în liga greilor
Semne bune are anul acesta pentru producția de prune, deși ploile și vremea rece de la începutul anului păreau că
Cultivarea buruienilor va deveni o afacere
Iarba grasă, chimenul și busuiocul sălbatic sunt buruieni care dau bătăi de cap agricultorilor când năpădesc
Căpşunile, afacerea care ar putea da de lucru multor români
Culturile de nişă pot fi o şansă pentru agricultorii români, iar experienţa polonezilor demonstrează acest lucru.
Pentru ce activități se acordă 100% finanţare nerambursabilă în mediul rural
Au fost stabilite codurile CAEN pentru care se poate acorda 100% finanțare nerambursabilă. Multe dintre acestea
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Dobânda la Prima Casă va creşte până la finele lui 2018
Ratele la creditele în lei vor creşte în următoarele 12 luni chiar şi cu 15%,având în vedere că
Ouăle, printre cele mai consumate alimente de către români
Oul este unul dintre cele mai importante alimente ale românilor, întrucât 93% dintre persoanele din
Voucherele de vacanţă, un vis spulberat
Bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanţă, ci bani, şi asta abia începând din 2018. În ceea ce
Cine poate lua de la stat 26.000 de euro nerambursabili
Românii cu afaceri mici, de până la 50 de milioane de euro şi maximum 249 de angajaţi, pot lua de la stat
Roșiile sunt premiante la subvenții
Cine a mizat pe culturile de roșii a făcut cea mai bună afacere pentru că subvenția la tomate ajunge anul acesta la
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ATELIER

Ornamente din sfoară
Ornamentele din sfoară pot căpăta acum alte dimensiuni. Sunt foarte ușor de realizat, motiv pentru care vă puteți
Decorațiuni homemade cu conuri de brad
Special pentru sezonul sărbătorilor de iarnă sau pentru a-ți decora casa în spiritul anotimpului rece, poți
Cum îți faci trandafiri decorativi din coji de portocale
Nu aruncați coaja portocalelor. Pe lângă faptul că au proprietăți magice de sănătatea, puteți crea trandafiri
Sfaturi simple de Feng Shui pentru casă
Scopul Feng Shui este de a crea un mediu de viață care promovează sănătatea și de a promova fericirea. Pentru a vă
Idei de design pentru decorarea unui spațiu mic
Atunci când doriți să decorați o cameră, iar spațiul este mic, complicațiile încep să apară. Din fericire,
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5