-

Lada de zestre: Un țambal și o vioară

Daniela şi Ştefan Marinache – o familie de instrumentişti de excepţie, în marea familie a Orchestrei Populare Radio! Un ţambal..şi..o vioară şi un adevăr al vieţii lor de zi cu zi, MUZICA. În această formulă, Familia Marinache îşi rosteşte numele în viaţa artistică autohtonă, de aproape trei decenii.

stefan marinacheFirescul şi autenticul interpretării lor, atât de apropiată de naturaleţea cântecului popular ţărănesc, dar şi echilibrul stilului specific lăutăresc, le asigură celor doi muzicieni un loc aparte în peisajul interpretativ actual. Vorbim despre muzicalitate, virtuozitate, despre talent şi pasiune. Textura sonoră a ţambalului, instrument pretabil la virtuozitate,este dublată de abilitatea extraordinară a viorii de a imita vocea umană, prin amplitudine şi vigoare sonoră. Mai mult decât atât, maniera aparte de a tălmăci vechile lucrări din repertoriul lăutăresc, de a da parfumul de odinioară muzicii de cafe-concert, extrem de melodioasă, i-a ridicat pe cei doi instrumentişti remarcabili la un nivel artistic superior.

 

Edițiile de vineri ale emisiunii „Lada de zestre” - realizator: Arabella Ionescu - îi aduc dinaintea microfonului pe instrumentiștii Orchestrei Populare Radio, în încercarea de a desena, în cele din urmă, un armonios „portret de grup”.

 

Urmărește CLIPUL ---->>>>

 

 

„Lada de zestre” este una dintre cele mai populare emisiuni ale Radio România Antena Satelor, dedicată tradițiilor și folclorului românesc, și se difuzează de luni până vineri, în intervalul 16.00-18.00. Puteți asculta emisiunea online și ON AIR pe frecvențele:
153 khz - PENTRU TOATA TARA
531 khz - Bacău, Brăila, Călărași, Ialomița, Vrancea
603 khz - Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman
630 khz - Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea
1314 khz - Timiș, Constanța, Tulcea
Telefoanele redactiei pentru interventii IN DIRECT:
021-311.12.41
021-319.05.04
0749-77.77.88 (pentru SMS)

Articole înrudite