-

România reprezentată de argeșeni, la început de an nou, în China

În aceste zile, România este reprezentată în China, la cea de-a 15 ediție a “Beijing Chaoyang International Spring Carnival”, de Ansamblul Folcloric "Plai de Dor" din orașul argeșean Mioveni.

Ansamblul argeșean va susține un spectacol folcloric la ambasada României din Beijing, sub egida Centenarului, luni, 19 februarie a.c., transmite corespondentul Radio România Antena Satelor, Constantin Pașol.

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu a precizat c ansamblul argeșean, aflat pentru o săptămână în capitala Republicii Populare Chineze, a primit vizita Ambasadorului României în China - Excelența Sa domnul Basil Constantinescu.

"Diplomatul român s-a întâlnit cu membrii delegației noastre și a purtat o discuție cu reprezentanții administrației din Mioveni despre spectacolul pe care Ansamblul Folcloric "Plai de Dor" îl va susține la ambasadă, în data de 19 februarie, sub egida Centenarului", a precizat edilul din Argeș.

Manifestarea internațională cultural-artistică, organizată la Beijing simbolizează Festivalul Primăverii, fiind unul dintre cele mai mari evenimente organizate anual în Beijing cu ocazia Anul Nou Chinezesc.

La "Beijing Chaoyang International Spring Carnival 2018” dansatorii din Mioveni vor reprezenta România și vor susține 8 spectacole, alături de alte ansambluri din Grecia, Bulgaria, Polonia, Belgia, Anglia, Spania, Franța, China, precum și din alte state asiatice, care sărbătoresc în această perioadă Anul Nou Lunar.

Delegația este formată din 5 oficiali - reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local și 21 de artiști din cadrul Centrului Cultural Mioveni.

Articole înrudite

 • România ar putea exporta bovine Angus în Kazahstan

  Ambasadorul Kazahstanului la Bucureşti, Nurbakh Rustemov, a afirmat, într-o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, că au fost iniţiate discuţii cu o companie românească pentru exportul de bovine Angus, iar oficialul român a arătat că analizează oportunitatea de a efectua o vizită la Astana, pentru întărirea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări.

 • România are aproape 5 milioane de pensionari

  Numărul pensionarilor era, la finele anului trecut, de peste 4,97 milioane de persoane, din care 397.808 pensionari care au lucrat numai în agricultură, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

 • România, ultima din Europa la reciclare, dar campioană la depozitare

  Comisia Europeană a declanşat 13 proceduri de infringement pentru probleme de mediu la adresa României, prin urmare este nevoie de măsuri urgente pentru reducerea poluării.

 • România este pe ultimul loc în Europa la reciclare

  Suntem ultimii din Europa la reciclare şi campioni la depozitare, iar în prezent avem 13 proceduri de infringement şi 11 de preinfringement, declanşate pe mediu de către Uniunea Europeană.

 • România, cel mai mare exportator de viori din Europa

  România este cel mai mare exportator de viori din Europa. potrivit unui studiu Eurostat. Centrul de producţie al acestor instrumente muzicale rămâne Reghinul, oraş cu o tradiţie de sute de ani în domeniu.