-

România reprezentată de argeșeni, la început de an nou, în China

În aceste zile, România este reprezentată în China, la cea de-a 15 ediție a “Beijing Chaoyang International Spring Carnival”, de Ansamblul Folcloric "Plai de Dor" din orașul argeșean Mioveni.

Ansamblul argeșean va susține un spectacol folcloric la ambasada României din Beijing, sub egida Centenarului, luni, 19 februarie a.c., transmite corespondentul Radio România Antena Satelor, Constantin Pașol.

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu a precizat c ansamblul argeșean, aflat pentru o săptămână în capitala Republicii Populare Chineze, a primit vizita Ambasadorului României în China - Excelența Sa domnul Basil Constantinescu.

"Diplomatul român s-a întâlnit cu membrii delegației noastre și a purtat o discuție cu reprezentanții administrației din Mioveni despre spectacolul pe care Ansamblul Folcloric "Plai de Dor" îl va susține la ambasadă, în data de 19 februarie, sub egida Centenarului", a precizat edilul din Argeș.

Manifestarea internațională cultural-artistică, organizată la Beijing simbolizează Festivalul Primăverii, fiind unul dintre cele mai mari evenimente organizate anual în Beijing cu ocazia Anul Nou Chinezesc.

La "Beijing Chaoyang International Spring Carnival 2018” dansatorii din Mioveni vor reprezenta România și vor susține 8 spectacole, alături de alte ansambluri din Grecia, Bulgaria, Polonia, Belgia, Anglia, Spania, Franța, China, precum și din alte state asiatice, care sărbătoresc în această perioadă Anul Nou Lunar.

Delegația este formată din 5 oficiali - reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local și 21 de artiști din cadrul Centrului Cultural Mioveni.

Articole înrudite