-

Festivalul "Tita Bărbulescu", la Topoloveni, Argeș

Eveniment național al cântecului popular, festivalul „Tita Bărbulescu” adună concurenți din întreaga țară. Dintre invitații care vor onora acest eveniment amintim pe Laura Lavric sau Gheorghe Roșoga.

Ajuns la cea de-a IV-a ediţie, festivalul se va desfășura în zilele de 2 și 3 martie, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură "Preot Ion Ionescu" din Topoloveni, transmite corespondentul Radio România Antena Satelor, Constantin Pașol.

Născută în 1936 în Topoloveni, Tita Bărbulescu este una dintre cele mai apreciate și longevive artiste de muzică populară.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu mari cântăreți și dirijori ai timpului, efectuând numeroase turnee în țară și în străinătate cum ar fi : Anglia, Spania, Austria, Turcia, Cehoslovacia, Bulgaria etc.

Dintre marii interpreți alături de care a cântat amintim: Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ion Luican, Emil Gavriș, Dan Moisescu, Alexandru Grozuță, Ioana Radu, Mia Braia, Rodica Bujor, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu și mulți alții.

Cele mai valoroase imprimări pe care le face sunt cu Orchestra Radio condusă de Victor Predescu, Ionel Budișteanu, Radu Voinescu și Paraschiv Oprea.

Articole înrudite