-

Directorii muzeelor din Moldova şi Alba au anunțat extinderea Programului Ștefanian

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat marţi, după o întâlnire cu directorii muzeelor din Moldova şi Alba, că Programul Ştefanian 2018 va fi ''mai amplu şi mai consistent''.

Flutur a spus că în această ediţie a proiectului Programul Ştefanian organizatorii îşi propun punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric constituit în perioada domniei voievodului Ştefan cel Mare şi dezvoltarea turismului.

El a precizat că în acest proiect sunt implicate judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Bistriţa-Năsăud şi Alba, precum şi localităţile cu monumente ştefaniene din Republica Moldova şi Ucraina.

Potrivit programului, manifestările culturale vor începe în acest an pe 24 iunie la Suceava şi se vor încheia în data de 2 iulie la Putna.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a arătat că, în cadrul întâlnirii de marţi, s-a convenit asupra câtorva aspecte de ordin organizatoric şi s-a decis stabilirea şi marcarea de trasee turistice - 'Drumurile lui Ştefan', ce vor duce către ctitoriile ştefaniene, dar şi adoptarea unui logo care să fie prezent pe aceste marcaje.

De asemenea, se va întocmi un calendar de evenimente care să marcheze epoca ştefaniană.

Potrivit lui Flutur, participanţii la întâlnire s-au exprimat în favoarea solicitării unei întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Turismului şi Ministerului Transporturilor, în vederea identificării de soluţii pentru amplasarea de indicatoare, hărţi şi marcaje în zona drumurilor naţionale şi judeţene.

'Urmează să avem o discuţie şi cu partenerii noştri externi din Republica Moldova şi Ucraina implicaţi în proiect', a mai spus Gheorghe Flutur.

Sursa: AGERPRES