-

Festivalului "Tita Bărbulescu" și-a desemnat câștigătorii

Marele premiu și trofeul Festivalului concurs național al cântecului popular românesc „Tita Bărbulescu”, a fost câștigat de Ionuț Cocoș, un tânăr student la teologie.

Ceilalți câștigători ai prestigiosului festival din Argeș sunt Alexandru Lilea din județul Dolj (locul I), Gianina David din Olt și Stelian Păun din Giurgiu (locul II). Locul al III-lea a fost câștigat de două tinere din Gorj: Andrada Betej și Mihaela Daju, aflam de la Constantin Pașol, corespondent Radio Antena Satelor.

Organizatorii evenimentului care a a vut loc la Topoloveni, Argeș, au mai oferit un premiu special unei brăilence, Nicoleta Ghelase, precum și două mențiuni, pe care le-au obținut Izabela Cristescu din județul Argeș și Cosmin Gaciu din Olt.

La festival au participat concurenți din întreaga țară și Republica Moldova.

Dintre invitații care au onorat Festivalul din Argeș amintim pe Laura Lavric, Gheorghe Roșoga, Ion Drăgan, Polina Gheorghe, Valeria Arnăutu și Grupurile folclorice Rapsozii Oltului din Drăgănești, Doruri Muscelene din Mihăiești, Argeș și Haiducii Vlădicii din Topoloveni.

Născută în 1936 în Topoloveni, Tita Bărbulescu este una dintre cele mai apreciate și longevive artiste de muzică populară. De-a lungul carierei sale a colaborat cu mari cântăreți și dirijori ai timpului, efectuând numeroase turnee în țară și în străinătate cum ar fi : Anglia, Spania, Austria, Turcia, Cehoslovacia, Bulgaria etc. 

Dintre marii interpreți alături de care a cântat amintim: Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ion Luican, Emil Gavriș, Dan Moisescu, Alexandru Grozuță, Ioana Radu, Mia Braia, Rodica Bujor, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu și mulți alții.

Cele mai valoroase imprimări pe care le face sunt cu Orchestra Radio condusă de Victor Predescu, Ionel Budișteanu, Radu Voinescu și Paraschiv Oprea.