-

„Argeșul repovestit” în Anul European al Patrimoniului

Sub egida Anului European al Patrimoniului va fi organizat un concurs judeţean intitulat „Argeșul repovestit”. Evenimentul își propune să aducă pe harta Europei elemente ale patrimoniului cultural argeșean.

Concursul este adresat tuturor argeșenilor ce sunt deținători de obiecte populare autentice sau posesori de fotografii vechi despre oameni și locuri din Argeș sau sunt păstrători de datini locale pe care doresc să le transmită mai departe, transmite corespondentul Radio Antena Satelor, Constantin Pașol .

Scopul concursului este reprezentat de promovarea patrimoniului cultural din zona Argeș–Muscel în spațiul european. Acesta are 3 secțiuni, fiecare participant putându-se înscrie de maxim 3 ori, indiferent de categoria aleasă:

Secțiunea 1: Povești nescrise (obiceiuri și tradiții argeșene)

Secțiunea a 2-a: Argeș: album de amintiri (ilustrații, cărți poștale, diverse fragmente de jurnal, scrisori, documente care au circulat la începutul
secolului al XX-lea)

Secțiunea a 3-a: Zestrea bunicilor mei (costume populare tradiționale din diferite zone argeșene).

Pentru detalii privind condițiile de participare, termenele limită de înscriere și jurizare, accesați link-ul de mai jos:

Concurs EDA – Argesul repovestit – regulament

Articole înrudite