-

Ziua Mondială a poeziei este marcată de Memorialul Ipotesti

Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu” sărbătorește această zi printr-o serie de lecturi publice, semnale editoriale și expoziții.

Începând cu ora 15.00, iubitorii de poezie - si nu numai- sunt invitati sa asiste la un dialog poetic sustinut de: Claudiu Komartin poet si traducator român si Emilian Galaciu-Paun, poet, prozator, eseist si traducator din Republica Moldova. Evenimentul va fi moderat de prof. Mircea A. Diaconu de la Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava.

Tot astazi, Gheorghe Erizanu va prezenta, în cadrul unui semnal editorial, ultimele apari?ii ale Ediiturii ”Cartier” (Chisinau) al carei director este, pe care a întemeiat-o si o conduce din 1995.

Sala de expozitii Horia Bernea din cadrul Memorialului este deschisa publicului care doreste sa viziteze expozitia dedicata poetilor laureati ai Premiului National de Poezie Mihai Eminescu Opus Primum- din perioada 1999- 2017, premiu decernat în fiecare zi de 15 ianuarie de Memorialul Ipotesti- Centrul National de Studii Mihai Eminescu, gazda manifestarilor de astazi.

GINA POENARU

Articole înrudite