-

Un nou festival gastronomic promovează "păturata" de Ciacova

Gastronomia locală este pusă în valoare în Timiş, cu un nou festival care va fi inaugurat pe 9 iunie. Este vorba despre prima ediție a Festivalului Păturatei la Ciacova.

Părutata este un fel de mâncare tradițional pe care familiile din zonă l-au reinterpretat, desi la origini păturata era o rețetă simplă, din aluat şi cartofi.

"Împreună cu specialiştii din Ciacova, au fost identificate elemente de gastronomie specifice locului precum Păturata pe crumpi, un fel de mâncare tradițional pe care până astăzi fiecare familie din zonă l-a interpretat trecându-l prin filtrul timpului, al gustului, dar şi al posibilităților financiare, pentru că, deşi la origini păturata era o rețetă simplă, din aluat şi cartofi, multe dintre familii au reinterpretat-o şi au introdus carnea sau cârnații în componența rețetei", explică reprezentanții Asociației pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului.

Festivalul Păturatei completează demersurile APDT Timiş de promovare turistică a oraşului Ciacova, după ce în urmă cu trei ani a fost lansat primul material tipărit care prezenta Cula din Ciacova.

Între alte obiective turistice ale oraşului aflat la 35 de km de Timişoara, se numără Muzeul, Casa Dositej Obradovic sau Biserica din Cebza, promovate de APDT în pliantul "Călătoreşte în Timiş!"

RADOR

Articole înrudite