-

Expoziții și ateliere meșteșugărești în Mehedinți

Meșterii populari din județul Olt participă în perioadă următoare la expoziții și ateliere meșteșugărești în Mehedinți, în cadrul unui proiect între diferite zone ale tării, prin care este promovată cultura.

Potrivit consultantului artistic din cadrul CJCPCT Olt, Valeru Ciurea, în perioada 23-25 mai, judetul Mehedinti va fi prima gazda a oltenilor.

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt initiaza un proiect national prin care îsi propune sa valorifice patrimoniul material si imaterial al judetului Olt din punct de vedere imagistic, dar si palpabil, prin realizarea unor expozitii si ateliere deschise în care mesteri populari fac demonstratii ale mestesugurilor lor, anunta Valeru Ciurea.

Prima activitate a proiectului are loc la Drobeta Turnu Severin si este organizata în parteneriat cu Centrul Cultural „Nichita Stanescu”, Societatea Cultural-artistica „Dunaris” Mehedinti si cu Fundatia pentru Tineret Mehedinti.

În perioada 23-25 mai 2018, oltenii se vor prezenta cu o expozitie de arta fotografica „Oltul Etnografic“, expozitie cu port popular specific fostei zone istorice Romanati din judetul Olt, cu ceramica specifica Vaii Oltetului (Oboga – Româna), cu ceramica de tip neolitic de Vadastra, cu obiecte sculptate traditional în lemn, cu demonstratii ale mesterilor populari Ionel Cococi (ceramica neagra de tip neolitic) si Alexandru Stan (sculptura traditionala în lemn), prezentare de carte editata la Editura traditiioltene.ro a CJCPCT Olt, o întâlnire cu creatori populari, scriitori si artisti fotografi din zona, iar evenimentul se va încheia cu o seara de prezentare de filme documentare din seria „Zestrea românilor. Tara Oltului de Jos“ realizate de Televiziunea Româna în parteneriat cu Consiliul Jude?ean Olt.

Urmatoarele localitati incluse în proiect vor fi: Baia Mare, Suceava, Galati, Bucuresti.

(LAURA STOICAN)

Articole înrudite