-

„Vâlcea iubeste româneste!”, spectacole de Dragobete

Sub genericul „Vâlcea !iubește românește!”, Consiliul Judetean Vâlcea organizează, în perioada 20-24 februarie, o serie de evenimente dedicate unuia dintre cele mai frumoase obiceiuri ale poporului român.

Dragobetele este sărbătorit, an de an, la data de 24 februarie.

Seria evenimentelor începe miercuri, 20 februarie, cu un spectacol de muzica si poezie, organizat de Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul Vâlcea, în colaborare cu Scoala Populara de Arte Râmnicu Vâlcea. Evenimentul se va defasura, cu începere de la ora 14.00, în sala de conferinte a Bibliotecii Judetene.

Vineri, Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu”, organizeaza, în intervalul orar 10.00 -17.00, „Târgul de Dragobete”.

În program sunt cuprinse o expozitie de port popular, care are ca elemente centrale costumele populare de mire si mireasa; realizarea de fotografii în cadrul unei amenajari sub forma de inima si casatorii simbolice, pentru o zi.

De asemenea, duminica, 24 februarie, cu începere de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann din Ramnicu Valcea cei interesati sunt asteptati la „Pianul cu poeme”, un spectacol de muzica si poezie, care le are ca protagoniste pe Daniela Nane si Ioana Maria Lupascu.

ANA-MARIA CARSTEA

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite