-

TRADIȚII ȘI MEȘTEȘUG - târg cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari

De vineri, 10 mai, până duminică, 12 mai, între orele 10 și 18, vă poftim să vă puneți bereta de „mariner” și, la braț cu mamița, mam’ mare și tanti Mița, să pășiți în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, la Sărbătoarea Națională de 10 Mai, reinterpretată și adaptată „caprițiilor” moderne.

Vor fi trei zile în care, cu mic, cu mare, vom descoperi meșteșuguri vechi, vom participa la demonstrații ale meșterilor populari, vom gusta o plăcintă caldă, o clătită, o limonadă sau un pahar cu vin din Crama Oprișor, vom intra în dialog cu Simona Antonescu, autoarea cărții Regina Maria și Marea Unire, vom primi autografe și ne vom bucura de surprize culinare preparate special cu această ocazie.

Tineri talentați vor prezenta bijuterii din argint, alamă sau porțelan cu inserții din aur și argint. Doritorii de produse unicat sau serie mică vor găsi ținute minunate, realizate din lâna împâslită combinată cu mătase naturală, împletituri felurite, tricouri pictate sau decorate prin tehnica împâslirii.

Nu vor lipsi costumele populare autentice, noi sau recondiționate, icoanele, produsele de marochinărie, din piele naturală, cremele și săpunurile făcute după rețetele bunicii.

Dulceața, muștarul casei Gâciu din Tecuci, zacusca și mierea, prăjiturile de casă și ciocolata fără zahăr, toate acestea vă vor fermeca.
Pentru gurmanzi, dar nu numai, se vor găsi la târg mâncăruri, care mai de care mai apetisante: ciolan cu fasole, pastramă cu mămăliguță, frigărui de porc sau cârnăciori proaspeți, rumeniți pe grătar.

Pentru că respectam toate gusturile, Caruselul vegan va fi prezent cu dulciuri realizate fără coacere.
În curtea interioară a muzeului, vor fi prezenți anticarii și restauratorii de mobilier vechi țărănesc: lăzi de zestre, dulăpioare, copăițe, pive, putinei, postăvioare, ceramică veche, unelte pentru țesut.

În cadrul atelierelor de creativitate, meșterul Alexandru Ilinca va dezvălui copiilor tainele prin care o bucată simplă de piele poate deveni o opincă, meșterul Nicu Poenaru va demonstra cum se încondeiază ouăle, iar tânăra Andreea Ana Stan le va arăta ce podoabe minunate pot ieși dintr-un pumn de mărgele. La atelierul de olărit cei mici vor învăța tehnica modelării lutului la roata olarului, sub îndrumarea talentatei Gabriela Hobeanu.

Organizator eveniment: Silvia Nanu, 0725.465.334, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.