-

"Purtăm IE cu mândrIE" - manifestare dedicată portului popular

"Purtăm IE cu mândrIE"! sub acest generic se desfășoară în data de 23 iunie, la Dâmbovicioara, Argeș, o manifestare care se dorește o trimitere la tradiția portului popular al românilor.

La granița spectaculoasă dintre Valahia și Transilvania, în inima Pietrei Craiului, în cheile sălbatice ale Dâmbovicioarei, tradițiile prind viață. De acestă dată, în zona peșterii cu același nume.

Manifestarea dorește să pună în valoare potențialul turistic, cultural și gastronomic al întregii comunități din zona Rucăr - Bran, aflăm de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena Satelor.

Comuna Dâmbovicioara (cea mai nordică localitate a județului Argeș) este de un an de zile Stațiune turistică de interes național și cuprinde satele: Podu Dâmboviței, Dâmbovicioara, Ciocanu și cătunul Valea Urdii.

"Manifestarea -Purtăm IE cu mândrIE-, care pune în valoare tradiția, este o întâlnirea deja tradițională. Anul acesta va avea loc tot pe Cheile Brusturetului, pentru a fi alături de voluntarii de la Salvamont Argeș, care sărbătoresc 50 de ani de la înființarea primei formații Salvamont din țară, la Câmpulung Mușcel.

Impletim curajul, pregătirea și rigoarea de la salvamontiști cu poveștile și frumusețea iilor din costumul muscelean și sigur va fi o întâlnire inedită.

Așadar, luați IA/cămașa, coronița de flori (valabil pentru fete), o patură, un coș cu d'ale gurii și hai la iarbă verde!" - spune Victoria Bârloiu, unul dintre organizatori.

Aici, la Turnuleț, pe Cheile Brusturetului (după peștera Dâmbovicioara), se va desfășura Memorialul "Bebe Nistorescu" - Concurs de escaladă sportivă, organizat de Salvamont Argeș și Consiliul Județean Argeș.

Program - duminică, 23 iunie 2019:

09.00 - 10.30 - Slujba de duminică, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul - satul Dâmbovicioara (în costume tradiționale/IE)

10.30 - Plecarea spre Cheile Brusturetului, pentru a participa la picnic.

După cum a mai precizat doamna Carmen Victoria Bârloiu de la Centrul de Informare Turistică din Dâmbovicioara, cea mai nouă localitate devenită stațiune turistică de interes național, la manifestare sunt așteptați pe lângă localnici și turiștii aflați în vacanță la pensiunile agroturistice de pe culoarul Rucăr - Bran.

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite