-

Dinu Iancu Sălăjanu, într-un rol de operă la Craiova

Celebrul interpret de folclor face parte din distribuţia spectacolului Operei Române din Craiova, de „Bărbierul din Sevilla”, al lui Gioachino Rossini, el urmând să interpreteze rolul lui Don Basilio.

Melomanii îl vor putea asculta sâmbătă, 3 februarie 2018, de la ora 19.00, în spectacolul 'Bărbierul din Sevilla', prezentat de opera craioveană pe scena Cercului Militar.

Nu mulţi dintre admiratorii săi ştiu că faimosul interpret a urmat cursurile de canto clasic ale Academiei de Muzică 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca, în cadrul Facultăţii de Muzică din Oradea, şi că de-a lungul carierei sale a simţit uneori regretul că nu a explorat mai mult muzica clasică. A urmat însă cu pasiune şi profesionalism drumul folclorului şi a devenit un maestru al muzicii populare îndrăgit în întreaga ţară. Dar cum prima dragoste nu se uită, s-a lăsat acum convins să revină într-un rol de operă, postură în care nu s-a mai aflat din perioada studenţiei, când a interpretat şi acest rol.

Invitaţi speciali
Reprezentaţia va fi condusă muzical de maestrul Codruţ Bîrsan (SUA), având în distribuţie îndrăgiţi artişti ai Operei craiovene şi alţi invitaţi speciali. Alături de Orchestra Operei Române Craiova (concert maestru: Dan Bozgan) şi Corul de bărbaţi al Operei Române Craiova (maestru de cor: Lelia Candoi), melomanii îi vor putea asculta pe soliştii Ştefan Ignat (Bucureşti) - Figaro, Valeria Tornatore (Italia) - Rosina, şi pe artiştii Operei craiovene: Florin Ormenişan (Contele Almaviva), Ioan Cherata (Bartolo), Noemi Modra (Marcellina- Berta), Romulus Nicolae Cucu (Fiorello), Dragoş Drăniceanu (Ofiţerul), Daniel Cornescu (Ambrogio) şi Mihai Ciortan (Notarul), acompaniaţi la clavecin de Corina Stănescu.

Spectacolul regizat de Arabela Tănase, cu o scenografie creată de Răsvan Drăgănescu, este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local Craiova.

Articole înrudite