-

Festivalul „Pomana Porcului” la Băile Balvanyos. Două zile de tradiții culinare

Ediția din acest an a festivalului gastronomic „Pomana Porcului”, va avea loc la finele acestei luni, în stațiunea Băile Balvanyos, în munții Bodoc, aproape de orașul Sfântu Gheorghe din județul Covasna.

Evenimentul va aduce la start un număr de 15 echipe din diverse zone ale țării, dar și din străinătate. Ajuns la ediția a XII-a, Festivalul Internaţional de Pomana Porcului se va desfășura în ultimul sfârșit de săptămână din această lună – între 23-25 februarie.

Concursul este adresat amatorilor, iar accentul este pus pe promovarea tradițiilor gastronomice locale. Echipele, compuse din maxim patru membri, vor trebui să pregătească diverse preparate de porc, după obiceiurile zonei din care provin, după care se vor prezenta în faţa juriului.

Potrivit organizatorilor, regulamentul evenimentului a rămas neschimbat, astfel că se va derula sub forma unui concurs gastronomic dedicat, în special, bucătarilor amatori.

Carnea, masa de lucru, paie pentru pârlit și ceaune de 40 de litri, vase, apă caldă şi un aragaz, vor fi puse la dispoziţia participanţilor de către organizatori. Concurenții vor trebui să aducă ustensilele de lucru – mașină de tocat, mașină de umplut cârnați, mirodenii, maţe de porc, mirodenii, cuţite, un drapel sau o stemă a localităţii pe care o reprezintă, o gustare cu pălincă sau ţuică, o faţă de masă tradiţională şi elemente de decorare a mesei.

Noutatea ediției din acest an o dă faptul că deschiderea festivalului va fi anunțată de un armurier.

Sursa: mesageruldecovasna.ro

Articole înrudite