-

Oile din Jugur urcă la munte acompaniate de muzica populară

La Jugur, în zona Muscelului din Argeș, în satul de păstori, vechi de sute de ani, are loc azi, manifestarea tradițională sub genericul „Urcă oile la munte”.

Aici, locuitorii comunei Poienarii de Muscel și invitații lor vor îmbrăca straie de sărbătoare, pentru a petrece la cea de-a XIII-a ediție a festivalului pastoral cu acest generic, transmite corespondentul nostru, Constantin Pașol.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Poienarii de Muscel și va oferi celor prezenți un program artistic susținut de elevii școlilor din localitate, artiștii Casei de Cultură „Tudor Mușatescu” din Câmpulung, dar și de ansambluri și interpreți de folclor din zona Muscelului.

Vor fi prezenți artiștii: Grațian Bădescu, Grupul folcloric „Doruri Muscelene”, Rodica Voicu, Simona Stoica, Bogdan Oncioiu, Cătălina Anton, Andrada Cârciumaru și Izabela Cristescu.

Un moment aparte va fi cel al formației „Miorița”, din localitatea gazdă, cu un program artistic cu folclor autentic ciobănesc. Manifestările se vor încheia seara târziu.

Sursă: Constantin Pașol, corespondent Radio România Antena Satelor

Foto: bizbrasov.ro