-

Tabăra naţională de artă și tradiție moțească

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Alba organizeaza in perioada 20-26 august 2018 ” Tabăra națională de artă și tradiție moțească, gazduita in incinta Centrului de Agrement Arieșeni.

Tematica este legata de arta, traditii si obiceiuri din Tara Motilor, conştientizarea tinerilor asupra pastrarii valorilor nationale .

Fiind si anul Centenarului, prin aceasta participare la tabara de arta moteasca, aducem in atentia tinerilor, locuri, oameni si traditii, toate contribuind la statornicia si cinstirea neamului romanesc, a unor nume mari din istoria Romaniei, ca Horea, Closca si Crisan, Avram Iancu. Prin organizarea acestor tabere aducem un aport la continuitatea si pretuirea traditiilor si obiceiurilor neamului romanesc de catre tanara generatie.

Toate costurile de cazare si masă sunt gratuite, acoperite de către organizatori cu finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului. Tinerii participanți vor trebui să suporte costul intrarilor la obiectivele turistice ( pestera Ursilor , pestera Meziad, pestera Rosia, Ghetarul de la Scarisoara) si cheltuielile de transport dus-întors până la Centrul de Agrement Arieșeni. Transportul din Alba Iulia la Arieșeni și retur se realizeaza organizat, cu autocar taxat, contra cost.

Numar de locuri disponibile: 77.

Condiții de participare (sunt și criterii eliminatorii – vezi anexa 1.4 atașată):

să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învăţământ (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ)
vârsta: 10-20 ani;
cetăţeni români cu domiciliul în România;
să fie apţi din punct de vedere medical;
să aibă acordul scris al părinţilor, în vederea participării la tabără (în cazul minorilor);
să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de o direcție din subordine în anul 2018.

Dosarul de selecţie va cuprinde:

Copie act identitate (CI sau CN);
Formular înscriere (este atașat mai jos – anexa 1.3)
Adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru tabara;
Acord parental in cazul copiilor cu varsta sub 18 ani (formularul este atașat);
Diplome/certificate/adeverinţe/contracte de voluntariat/recomandări, etc.- în copie.
Adeverință de elev din partea unității de invățămant unde sunt înscriși.
Toate documentele menționate mai sus vor fi transmise către DJST Alba în format electronic (scan), sau prin poștă, iar în momentul sosirii in tabara, toti participantii sunt rugati sa prezinte in original urmatoarele documente: formular de inscriere, acord parental, adeverință de elev si adeverință medicală.

Înscrierile se fac personal la sediul Instituție, prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau prin poștă la adresa: DJST Alba, str. Dr.Ion Rațiu, nr. 34, Alba Iulia, jud. Alba.

Înscrierile se fac pana in data de 29 iunie 2018.

Relaţii suplimentare puteţi solicita la telefon 0258/832768, 0258/834510, sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.