-

"Sărbătoarea Mărului", o manifestare de tradiție în Argeș

"Sărbătoarea Mărului" are loc la acest sfârșit de săptămână în comuna Tigveni. Tot în aceste zile au loc și manifestările dedicate zilei comunei.

Manifestarile au început vineri, 26 octombrie de sărbătoarea Sfântului Dimitrie și se vor încheia duminică seara cu expoziții de produse de sezon, spectacole de muzică populară și focuri de artificii, a precizat primarul comunei, prof. Doru Dumitru Slătineanu, citat de Constantin Pașol, corespondentul Radio România Antena Satelor.

La "Sărbătoarea Mărului" de la Tigveni, care a ajuns la a XII-a ediție, cei prezenți vor putea degusta, pe lângă alte produse de sezon, și plăcintă cu mere, gospodinele satului străduindu-se să pregătească una dintre cele mai mari plăcinte cu care, în anii trecuți, au încercat să intre în Cartea Recordurilor.

Tot cu această ocazie vor fi premiate și cele mai longevive cupluri, cea mai vârstnică consăteancă, doamna Maria Popescu, care a intrat în cel de-al 100-lea an de viață precum și cei mai meritoși elevi, participanți la olimpiade naționale și județene.

În anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, autoritățile din Tigveni alături de cele județene și naționale vor aprinde dumincă la unul dintre monumentele de pe raza localității Flacăra Centenerului care să amintească de jertfa eroilor de pe aceste meleguri
căzuți în primul Război Mondial.

Anul acesta comuna Tigveni aniversează 490 de ani de la prima atestare documentară, atestare constemnată într-un hrisov din din 28 octombrie 1528 al Cancelariei Domneşti a Voievodului Radu de la Afumaţi (1522-1529). Prin acest document oficial, ginerele Sf. Voievodv. Neagoe Basarab confirma stăpânirea Mănăstirii Argeşului asupra mai multor părţi din satul Tigveni.

Radio România Antena Satelor este partener media al manifestărilor de la Tigveni Argeș.

Articole înrudite