-

"Rapsodia păstorească", o sărbătoare de aproape jumătate de veac

Desfășurată în fiecare primăvară de aproape o jumătate de secol, rapsodia este una dintre cele mai longevive manifestare din țară.

Manifestarea, intitulată "Rapsodia Păstorească", este prilejuită de urcatul oilor la munte și va avea loc duminică, 19 mai, în comuna argeșeană Corbi. Tot aici are loc și cea mai mare expoziție de animale din Argeș, transmite Constantin Pașol - corespondent Radio Antena Satelor.

Aflată la cea de-a 49-a ediție, sărbătoarea este dedicată, în principal, locuitorilor din zonă a căror ocupaţie de bază este oieritul, dar și oaspeților veniți din mai multe zone ale țării, precum și din Republica Moldova.

costume populare1

Sărbătoarea locuitorilor comunei de pe valea Râului Doamnei, va începe în jurul orei 10:00, cu vizitarea muzeului local, urmată de parada cântecului, dansului şi portului popular susţinută de ansambluri cu specific păstoresc din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Sibiu și Argeş, dar şi din mai multe localităţi din Republica Moldova, respectiv din raioanele Soroca și Căușeni.

Apoi, toată suflare și ansamblurile participante vor urca dealul în zona numită "Chilii", unde vor fi prezentaţi invitaţii şi se va desfăşura programul artistic.

Clipboard04

Aici are loc o mare expoziție de mioare, vaci și câini ciobănești organizată de către membrii Asociaţiei "Corbii de Piatră", iar cei mai harmici crescători vor fi premiați.

Conform organizatorilor, Primăria și Consiliul local, în cadrul sărbătorii va avea loc și premierea familiilor cu peste 50 ani căsnicie.

Potrivit tradiţiei, serbarea câmpenească se va încheia seara, târziu.

Articole înrudite