-

Sărbătoare în satul lui Iașu, unul dintre meșterii lui Manole

Localitatea argeșeana Valea Iașului, comuna ce poartă numele lui Iașu, unul din meșterii lui Manole, ctitorul Mănăstirii Curtea de Argeș, va fi duminică, 2 iunie, în sărbătoare.

Aici, cetățenii alături de invitații din țară ori din străinatate și autoritățile locale serbează Ziua Comunei, a XVII-a ediție.

În cadrul manifestărilor de duminică, vor avea loc mai multe momente în care administraţia locală va acorda mai multe diplome de fidelitate. Sub genericul "Nunta de Aur", "Nunta de Argint " și "Recunoștință 80 de ani" cuplurilor care au împlinit 25 şi, respectiv 50 de ani de căsnicie, dar şi persoanele din comunitate care au peste 80 de ani vor fi omagiate de autorități. După cum a precizat edilul localității argeșene, Nicolae Barbu programul cuprinde mai multe momente artistice cu formații folclorice din Valea Iașului și Curtea de Argeș.

Serbarea câmpenească din comuna situată la ieșirea din Curtea de Argeș spre Barajul Vidraru și Transfăgărășan se va încheia seara târziu în acordurile muzicii cu un spectaculos foc de artificii.

text și foto: Constantin PAŞOL

Articole înrudite