-

Festival pe păşune la intrarea în comuna bihoreană Roşia

Prima ediţie a evenimentului "Pe Păşune Fest" va găzdui: ateliere meşteşugăreşti, grupate sub denumirea de "Şcoala de Meşteşuguri" şi susţinute de meşteri locali, ateliere de artizanat, de creativitate artistică, de ritm şi muzică.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor exista activităţi de animaţie pentru copii şi programe de activităţi de outdoor specifice zonei: cicloturism, speoturism, raffting, via ferrata, activităţi de corzi. Festivalul va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2019, în comuna Roşia din judeţul Bihor.
Activităţile festivalului se vor desfăşura între orele 10:00 şi 23:00, în locul numit "Între râuri", la intrarea în comuna Roşia, dinspre Beiuş.
În a doua parte a zilei, vor fi puse în scenă obiceiuri tradiţionale, nunta şi claca la Roşia, şi piese de teatru ţărănesc nescris.
Seara vor concerta: Vlad Vancea, Dafina Naiad, Iarba Fiarelor, trupa Corbu şi Fraţii Jdieri. La faţa locului vor funcţiona un târg de produse locale şi o zonă de promovare a artei culinare tradiţionale. În zona "Curţii de Ospăţ", oaspeţii vor putea savura o porţie de sarmale clasice sau cu păsat, bunătăţi de vită Angus, păstrăv de pe valea Lazurilor, desert cu îngheţată artizanală sau pur şi simplu o plăcintă coaptă pe lespede.
"Pe Păşune Fest" îşi propune să devină un reper cultural care să contribuie la creşterea atractivităţii turistice a comunei Roşia şi a destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, aşezându-le pe harta evenimentelor importante din zona rurală.
Programul va îmbina, în mod armonios, tradiţionalul şi modernul, în diverse forme de manifestare artistică. Dorim să oferim celor care vor veni la această primă ediţie a „Pe Păşune Fest” un program interactiv de ateliere şi workshopuri de diverse feluri şi pentru toate categoriile de vârstă, promite Szabo Dezideriu, unul dintre organizatori.
Evenimentul este co-finanţat de către Fundaţia pentru Parteneriat şi Fundaţia Româno-Americană, în cadrul proiectului "Pădurea Craiului - un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăieşti".

RADOR

Foto: Pixabay