-

Expopastoralis la Rucăr, Argeș

Expopastoralis, sărbătoarea care anunță coborâtul oilor de la munte, are loc la acest sfârșit de săptămână la Rucăr, în Argeș.

Pe 14-15 septembrie, pe culoarul Rucăr - Bran, iubitorii de tradiții, gastronomie și folclor se vor întâlni la o sărbătoare tradiţională organizată cu prilejul zilelor comunei.

Timp de două zile, autoritățile locale vor desfăta pe cei prezenți cu multe momente atrăgătoare, dintre care amintim: parada portului popular rucărean (pe traseul centru – stadion), un concurs chinologic, expoziţia ţărănească organizat de „Asociaţia Regalia”, atelierul de ţesut-cusut al Liceului Tehnologic „Victor Slăvescu”, prezentări de mobilier rustic, artă grafică rucăreană. Spre seară va avea loc un spectacol muzical susţinut de artiştii Olguţa Berbec, Marian Haiducu şi alți artiști locali.

În a doua zi, duminică, 15 septembrie, între orele 09:00-11:00, va avea loc o prezentare de bovine, ovine şi cabaline.

Apoi, va avea loc premierea competitorilor, a familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, precum şi a copiilor cu rezultate deosebite la învăţătură.

După ora 14:00 este programat un nou program artistic susţinut de Ansamblul „Doruri muscelene”, Elena Sima, Dinu Maxer, Luiza Popescu, Lorenna, Gabriel Dorobanţu, Florin Vasilică (Grupul Teleorman) şi Leo Iorga de la „Pacifica”.

Petrecerea de la Rucăr se va încheia seara, la ora 21:00, cu tradiţionalul foc de artificii.

Sursa&foto: Constantin Pasol