-

Zeci de târgumureşeni sprijiniţi de Protopopiatul ortodox

Este vorba de persoane vârstnice, bolnave, care nu au aparţinători sau care sunt în situaţii sociale precare.

Acestea primesc, începând de luni(30 martie), alimente de bază şi hrană caldă, prin intermediul Protopopiatului şi cu sprijinul unor societăţi comerciale, dar şi un lanţ de magazine şi restaurante.
Astfel de cazuri vor mai putea fi identificate şi în următoarea perioadă de fiecare preot paroh, a precizat, pentru Radio Târgu Mureş, protopopul ortodox din Târgu-Mureş, pr. Olimpiu Zăhan:
"La nivelul Protopopiatului TârguMureş s-a constituit un Comitet de Acţiune format din şase preoţi. La nivel de Protopopiat se va asigura hrana zilnică a 50 de persoane, ajutaţi fiind de oameni cu inimă mare. De asemenea, fiecare preot paroh, cu ajutorul Comitetului parohial şi al voluntarilor, va organiza acţiuni de ajutorare a persoanelor afectate de epidemia de coronavirus. Aceste 50 de persoane sunt izolate la domiciliu, persoane în vârstă, persoane foarte bolnave, persoane care nu au aparţinători.
Programul se desfăşoară în cadrul proiectului "Solidaritate prin Filantropie" prin intermediul Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă Alba Iulia", şi cu binecuvântarea ÎPS Irineu.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 g 1

 

Articole înrudite