Locul din România de unde energia pozitivă izvorăşte în mod miraculos
Energia pozitivă este la mare căutare în zilele noastre, mai ales atunci când, stresaţi şi deprimaţi din cauza problemelor zilnice reuşim cu greu să ne regăsim echilibrul interior.
27 August 2018, 13:46
Există multe centre energetice în ţara noastră, însă se spune că, dacă ajungi la coloanele de bazalt de la Racoş, simţi încărcătura cu energie pozitivă încă de la prima atingere a rocilor.
Coloanele de bazalt din Racoş au devenit celebre pentru frumuseţea lor. Au forme hexagonale şi, privite din depărtare, seamănă cu o orgă de piatră, parcă cioplită de un meşter iscusit. Formaţiunile au o înălţime cuprinsă între 10 şi 15 metri şi s-au format ca urmare a răcirii rapide a lavei vulcanice, ajungând la o vechime de un milion şi jumătate de ani.
Rezervația naturală de la Racoş Braşov se întinde pe o suprafață de 1,10 hectare. Aici se găsesc coloane masive de bazalt, cu o geologie caracterizată prin prezența scurgerilor de lavă şi lacul de smarald.
Bazaltul este o rocă vulcanică, care ia naștere prin răcirea lavei. Se folosește în construcții, îndeosebi la pavaje. Însă bazaltul de aici emană o energie pozitivă inexplicabilă. Mai mult decât atât, localnicii spun că dacă petreci câteva ore lângă monumentul natural, te vindeci de orice boală.
Cei care au trecut pe la Racoş pot confirma că starea lor de spirit brusc s-a schimbat... în bine. Fenomenul este confirmat şi de către oamenii de ştiinţă.
„Localnicii şi oamenii de ştiinţă ne-au spus că scoria produce o energie care te incarcă şi dacă petreci câteva ore acolo s-ar putea să ţi se amelioreze multe lucruri”, a declarat Cătălin Cantor, responsabil al zonei.
După zeci de ani de exploatare, coloanele de bazalt reprezintă un adevărat spectacol al naturii. Vulcanul oferă o privelişte impresionantă. În solul roşiatic şi dur, vegetaţia a reuşit să-şi facă loc, iar în interiorul craterului au apărut câţiva brazi. Specialiştii spun că zona are cel mai tânăr sol din Munţii Carpaţi, asemănător cu Delta Dunării.
În interiorul carierei s-a format Lacul de smarald, denumire provenită de la culoarea apei. Se spune că ar avea o adâncime de 10 metri. Acesta s-a format în urma topirii zăpezilor și a precipitațiilor.
Tot la Racoş puteţi admira un sanctuar dacic, iar la doar câţiva kilometri este Cetatea Rupea, singura fortificaţie în formă de melc din Transilvania.
Interesant de văzut în zonă mai este Castelul Sukosd Bethlen, construit din piatră