Porțile româneşti către Shambala (GALERIE FOTO)
Shambala este, în concepția autorilor mistici, un centru secret de unde este guvernată planeta noastră. Acest centru mistic ar fi ascuns undeva în interiorul Asiei sau nu s-ar afla pe pământ, ci într-o lume paralelă invizibilă.
30 Septembrie 2018, 07:40
Dincolo de această accepţiune, shambala este o zonă spirituală mirifică, menţionată în legendele multor popoare, în folclorul nostru fiind cunoscută ca „tărâmul blajinilor”. Este tărâmul acelor fiinţe de lumină care au ajuns la un înalt nivel de conştiinţă şi spiritualitate şi care veghează la evoluţia omenirii.
Shambala este un centru energetic în care, odată pătrunşi, ne rupem de realitatea cotidiană şi începem călătoria spirituală spre un înalt nivel de conştiinţă şi înţelepciune.
Tibetul este cel mai cunoscut epicentru al spiritualităţii, care ne pune în legătură cu tărâmul tainic al înţelepţilor, Shambala. Însă Tibetul nu este singurul loc de pe planetă unde putem experimenta această stare.
Există în lume şi alte porţi către lumea spirituală, mai mult sau mai puţin cunoscute.
În România există cea mai mare concentraţie a punctelor energetice din lume, iar de studiul acestora s-a ocupat chiar fosta Securitate. Aceste focare active sunt veritabile porţi permanent deschise, care ne permit să translatăm în lumea Shambalei şi să intrăm în stare de comuniune profundă cu această lume.
Citește și Sfatul medicului, pentru boli grave
Iată care sunt acestea:
1. Sarmisegetuza
În complexul de la Sarmisegetuza, cel mai încărcat loc din punct de vedere al rezonanţei cu Shambala este chiar „Soarele de andezit" sau discul solar. În zonă se remarcă o încărcare vitală cu totul şi cu totul excepţională, evidenţiată şi de dimensiunea mult peste medie a arborilor şi a vegetaţiei din jurul sanctuarului dacic. Acesta este un loc extraordinar pentru a realiza proiecţii în timp, mai ales dacă nu avem idei preconcepute în ceea ce priveşte tradiţia spirituală dacică – pentru că adevărata tradiţie care a înflorit pe aceste meleaguri este cu mult mai veche decât datele vehiculate de istoria convenţională.
Un alt focar tainic de putere care ne permite să intrăm în rezonanţă cu Shambala este Sfinxul din Bucegi, chiar corpul de piatră al Sfinxului şi mai ales „capul" său. Deşi se consideră în general că acesta este numai o stâncă modelată într-un mod mai special de ploaie, zăpezi şi vânt de-a lungul a milioane de ani, Sfinxul din Bucegi este totuşi învăluit în mister. Roca din vârful Sfinxului este foarte diferită de rocile existente în zonă şi, se spune, este similară cu cea din care este făcut Sfinxul din Egipt. Cunoscătorii știu că într-o singură zi din an, în luna noiembrie, la asfințitul soarelui, în zona Sfinxului se formează o piramidă energetică.
3. Băile Herculane
Stațiunea de pe Valea Cernei e considerată a fi depozitara unor ample energii spirituale, capabile a-i apăra pe cei care s-ar afla acolo de orice transformare malefică și chiar de orice cataclism. Băile Herculane sunt considerate de cei care activează în domeniul suprasensibilului drept un centru energetic cu reale virtuți de protecție.
4. Peştera Ialomiţei
Un alt loc sacru al tradiţiei sprirituale dacice străvechi. Legendele asociază mari mistere cu această peşteră, se spune că aici aveau loc iniţierile dacice şi unii cred că aceasta era peştera lui Zamolxe. Chiar şi printre călugării care locuiesc acolo la schit în ultimii ani circulă poveşti despre pasaje tainice prin care se poate trece direct în Shambala, lumea nevăzută a înţelepţilor.
Lângă Peştera Ialomiţei mai există o mică peşteră, foarte puțin cunoscută de către turiști, de unde iese un izvor de care se spune că ar avea capacități tămăduitoare. Yoghini au mers să realizeze meditaţii, în special urmărind comuniunea cu lumea Shambalei.
5. Masivul Ceahlău
Era considerat de către daci un munte sfânt. Aici are loc, în fiecare an, în preajma datei de 6 august, un fenomenul incredibil pe care oamenii l-au denumit “Umbra Piramidei”. La răsăritul soarelui, umbra vârfului Toaca și cea a stâncii Piatra Ciobanului formează o piramidă uriașă, proiectată peste Valea Bistricioarei, care poate fi văzută timp de o oră și jumătate. Interesant este și faptul că vârful Toaca are forma unei piramide cu baza pătrată, cercetătorii descoperind, în urma măsurătorilor, că laturile bazei au fix dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt. Conf. dr. Ioan Ticleanu chiar a susținut că piramida lui Keops ar fi o reconstituire a piramidei Toaca.