-

Actorul Vasile Muraru, 40 de ani de la debut

Mari artiști ai scenei românești, se reunesc pe 30 martie 2019, la Sala Palatului din Bucureşti, pentru a fi alături, într-un spectacol aniversar, de marele actor Vasile Muraru. Detalii:

Invitați pe scenă vor fi actorii Alexandru Arșinel, Valentina Fătu, Jean Paler și Văru’ Săndel, interpretul de muzică ușoară Raoul și soliștii de muzică populară (acompaniați de Orchestra Națională “Lăutarii” din Chișinău, dirijor Nicolae Botgros), Steliana Sima, Mariana Ionescu, Petrică Mâțu Stoian, Mioara Velicu, Gelu Voicu, Simona Dinescu, Ion Paladi, Lorenna, Maria Constantin, Nicolae Datcu, Claudia Torop, Olguța Berbec, Mariana Deac, Cristina Gheorghiu, Leontin Ciucur, Florentina și Petre Giurgi. Spectacolul va fi prezentat de Văru’ Săndel și Oana Georgescu.

Regia spectacolului este semnată de Cosmin Man, specialist în folclor și om de televiziune. Realizator este Mircea Virgil.

Vasile Muraru împlinește deci 40 de ani de la debut şi tot atâţia ani de succese. Actorul și-a legat numele de Teatrul de Revistă, dar și de teatrul, filmul și de divertismentul românesc.

Și tot 40 de roluri în filme aniversează atât de îndrăgitul actor, laureat cu o mulțime de trofee și premii de interpretare și pentru întreaga carieră și care, de ani de zile, alături de regretatul Nae Lăzărescu și apoi de Valentina Fătu, la fiecare Sărbătoare, de Paște, de Crăciun și de Anul Nou se află în top-ul audiențelor televiziunilor al căror rating atinge cifre record.

Absolvent al IATC (clasa profesor Dem Rădulescu), timp de 30 de ani a făcut un cuplu comic de senzație alături de colegul şi prietenul său, actorul Nae Lăzărescu, iar de câțiva ani cucerește publicul spectator alături de actrița Valentina Fătu.

Vasile Muraru este actor de teatru (din 1982 la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” București), dar și de film.

A debutat în 1978 în filmele „Între oglinzi paralele” (regia Mircea Veroiu) şi „Expresul de Buftea” (regia Haralambie Boroș), iar după mai bine de 30 de ani și zeci de roluri, în 2009 încânta și uimea cinefilii din nou în rolul (negativ) Domnul Frățilă din filmul „Cea mai fericită fată din lume” (regia Radu Jude) prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Berlin.

„Cinematograful a văzut în el unul dintre oamenii de esenţă ai lumii actoriceşti” - titra o cronică. „O uluitoare expresivitate înconjoară chipul acestui artist, care te convinge cu fiecare rol de forţa sa, de puterea misterioasă și de iubirea de oameni, căci acesta este marele secret al unui fabulos actor de comedie.

Dramaturgul Aurel Baranga spunea că <>, iar Vasile Muraru este un astfel de om!”, a scris un critic de teatru.

Manager din 2019 al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Vasile Muraru este deopotrivă scenarist, textier, cupletist, poet și regizor, cele mai noi spectacole ale sale „Gong!... Și de la capăt” (2017) și „E spectacol în oraș” (2018) fiind doar două dintre capetele de afiş, mereu „Sold Out” ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

În acest spectacol este sărbătorită și Roberta Crintea pentru cei 20 de ani de la debutul caierei sale.

Originară din Gorj, Roberta Crintea este promotoare a cântecului gorjean și bănățean, care a atras atenția prin inflexiunile vocii și graiul specific unora dintre cele mai frumoase regiuni ale țării.

Născută în 1975 la Târgu Jiu, Roberta a debutat în anul 1999 odată cu lansarea primului său album și a devenit apoi solistă a Ansamblului Artistic „Doina Gorjului” din localitate.

De atunci, a lansat șase albume cu melodii populare din repertoriul bănățean, iar în 2015 a înregistrat alte succese cu două materiale discografice cu piese oltenești, solista fiind acompaniată de Orchestra „Lăutarii din Chișinău”, dirijată de Maestrul Nicolae Botgros.

Organizatorii declară că spectacolul aniversar de pe 30 martie „VASILE MURARU - 40 de ani de la debut. 40 de ani de succes / Roberta Crintea - 20 de ani de la debut. 20 de ani de succes” va fi ca o mare petrecere, în care voia bună, umorul de calitate, cântecul și dansul vor cuprinde atât scena cât și publicul.