-

Capodopere de la Luvru, Versailles, Orsay expuse în primul muzeu digital din România

Peste 500 de capodopere din cele mai cunoscute muzee din Franţa, precum Muzeul Luvru, Centrul Pompidou, Castelul Versailles, Muzeul Orsay, sunt expuse virtual la Sibiu, în cadrul Micro-Folie, primul muzeu digital din România, amenajat la Casa Artelor, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

"Este primul muzeu digital din România care dă acces la 500 de opere de patrimoniu universal ce se găsesc în marile muzee şi instituţii culturale din Franţa, completat cu FabLab şi un spaţiu de realitate virtuală unde se pot viziona filme realizate de canalul ARTE, experienţă facilitată de dARe by Samsung. La Casa Artelor din Piaţa Mică, de anul acesta, Micro-Folie devine un punct de referinţă permanent pe harta culturală a Sibiului", se arată în comunicatul organizatorilor festivalului de teatru.

Potrivit sursei citate, accesul publicului este gratis în acest muzeu inedit.

Ca să vadă aceste capodopere, vizitatorii trebuie să acceseze prin intermediul unor tablete informaţii despre picturi, spectacole de balet, dans contemporan, operă sau teatru, arhitectură, obiecte din patrimoniul universal, dar şi piese muzicale din repertoriul clasic sau modern. Echipaţi cu ochelari, telefoane şi căşti de ultimă generaţie, vizitatorii vor putea accesa aproximativ 40 de video-uri preluate de pe canalele Arte, pentru a experimenta, în varianta 360°, explorări subacvatice, zboruri pe deasupra munţilor, dar şi recitaluri de muzică ori vizite ghidate în muzee importante ale spaţiului occidental.

Expoziţia se poate vedea în timpul festivalului, zilnic, între orele 10,00-18,00.

Sursa: AGERPRES