-

Târgul "Valuri de Carte", pe faleza Cazinoului

Locuitorii oraşului şi turiştii care aleg faleza Cazinoului din Constanţa ca loc de promenadă sunt invitaţi la lectură.

Cea de-a VI-a ediţie a Târgului "Valuri de Carte" vine cu o ofertă bogată pentru cititorii de toate vârstele: 25 de edituri expun peste 20.000 de titluri.

O întreagă colecţie de produse de creaţie le provoacă imaginaţia celor mici: jocuri logice, jocuri de inteligenţă, cărţi de colorat, cărţi cu abţibilduri, beletristică şcolară, enciclopedii şi dicţionare, cărţi puzzle.

Pe adulţi îi aşteaptă cărţi motivaţionale, literatură SF, cărţi de parenting, gastronomie şi beletristică.

Potrivit Iulianei Radu, manager proiect, cărţile au reduceri de până la 50%, pentru a face produsul cultural mai accesibil. Copiii cu vârste cuprinse între 4-12 ani sunt invitaţi să participe la ateliere de creaţie şi jocuri educative.

În premieră, evenimentul cultural va avea şi o componentă de responsabilizare socială, prin campania "Cartea salvează vieţi".

De asemenea, "Valuri de Carte" îşi propune să promoveze autorii locali. Scriitorul Florin Alexandru, "žun poliţist la ţărm de mare"ť oferă sesiuni de autografe în care povesteşte despre cărţile lui.

Târgul va fi deschis până pe 9 august, în intervalul orar 10:00 - 24:00, iar cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 19 august-11 septembrie.

Tot pe faleza Cazinoului, două librării din Constanţa au ieşit în stradă pentru a fi mai aproape de cititori. Peste 30.000 de titluri îi aşteaptă pe vizitatori la târgul de carte organizat de Prăvălia cu Cărţi.

Cei mici rămân răsfăţaţii evenimentului. Rafturile sunt pline de cărţi educative, cărţi de activităţi, enciclopedii, cărţi ilustrate, cărţi de vacanţă, romane pentru copii şi cărţi incluse în bibliografia şcolară. Iubitorii de lectură se pot delecta cu cărţi de istorie, ezoterism, cărţi de dezvoltare personală, cărţi religioase şi beletristică.

Potrivit lui Cristian Zeciu, director Prăvălia cu Cărţi, oferta librăriei Humanitas de la Bookfest 2019 atrage cei mai mulţi cititori, Radu Paraschivescu, Mircea Cărtărescu şi Gabriel Liiceanu fiind cei mai vânduţi autori.

Atractivitatea ofertelor include conceptul 2+1 gratis pentru cărţile achiziţionate de la aceeaşi editură şi reduceri de până la 20%.

Târgul poate fi vizitat până pe 6 august, în intervalul orar 10:00 - 24:00. Mii de titluri vor fi expuse şi la târgul de carte organizat de Librăria Dorian Gray până pe 8 august, între orele 10:00 - 24:00.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Sursa: rador

Foto: flickr.com

Articole înrudite