24
Aprilie
2017

Lada de zestre

Lada de zestre

Radio România Antena Satelor vă invită la o nouă ediţie “Lada de zestre”.

Astăzi, vă invităm să descoperim împreună o adevărată comoară.

Vom merge pe calea undelor în comuna constănțeană Topalu pentru a povesti despre muzeul de acolo și operele pe care le adăpostește.

La aproximativ 80 de kilometri depărtare de municipiul Constanța, într-o comună cu circa 2.000 de săteni situată pe malul Dunării, o casă bătranească a fost transformată într-o comoară de artă-Muzeul "Dinu și Sevasta Vintilă".

Muzeu de artă este unic în mediul rural din țara noastră, cu 228 de opere de pictură, sculptură și grafică ale unor artiști celebri, printre care pictorii Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Mircea Demetrescu, Octav Băncilă, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Corneliu Baba.

Vom afla care este istoria din spatele acestui lăcaș de artă, operele pe care le putem descoperi trecându-i pragul, impactul asupra comunității locale și perspectivele acestuia.

Așadar, vă așteptăm pe undele Antenei Satelor pentru a ne bucura sufletul și mintea prin vizitarea unui loc unic, în cadrul emisiunii "Lada de zestre".

De la ora 16:05, alături de Anamaria Ionescu.

Categoria: Promo Emisiuni, Lada de zestre

20
Aprilie
2017

Lada de zestre

Lada de zestre

Radio Antena Satelor vă invită la o nouă ediţie “Lada de zestre”.

Săptămâna Luminată, prima de după Paşti, poartă acest nume graţie revărsării Luminii Învierii aducătoare de fericire, sănătate şi sevă nouă.

Lumina din această săptămână simbolizează şi trecerea de la crez arhaic la o credinţă ce pune temei pe martiriu şi nu pe eroism.

Pentru această săptămână calendarul popular prevede unele interdicţii referitoare la muncile agricole şi casnico-gospodăresc.

Şi tot acum sunt consemnate două zile de maximă importanţă pentru viaţa omului: Joia Nepomenită (prima Joi de după Paşti) şi Izvorul Tămăduirii ce cade în Vinerea imediată de după Paşti.

Cum izvoarele simbolizează viaţa, împrospătarea, fertilitatea, în vechime oamenii din sate ţineau o serie de obiceiuri, datini şi chiar jocuri şi întreceri populare. Şi în prezent manifestări culturale ce se înscriu în sfera tradiţiei au loc în diverse localităţi din ţară în Săptămâna Luminată.

Vă amintesc câteva, din care dumneavoastră veţi putea alege: „De dor de primăvară”, festival-concurs aflat la cea de-a XIII-a ediţie, desfăşurat la Caracal în judeţul Olt; „Sus la munte la Muscel”, manifestare dedicată tinerilor interpreţi din toată ţara ce bat la porţile afirmării; spectacol aniversar la Casa de Cultură din Satu-Mare, unde artistul codrean Nicolae Mureşan urcă pe scenă la 60 de ani şi patru decenii de cântec popular autentic alături de artişti de renume din Ardeal şi nu numai.

La toate aceste evenimente sunteţi aşteptaţi în zilele de 20 şi 21 aprilie. Emisiunea Lada de zestre include în această după-amiază şi alte momente de neuitat.

De la ora 16:05, alături de Ileana Vieru.

Categoria: Promo Emisiuni, Lada de zestre

18
Aprilie
2017

Lada de zestre

Lada de zestre

Între toate cele, numai timpul nu ne dă răgaz, el curge liniar, ca un râu nevăzut ce adapă alte tărâmuri…

Pe firul timpului ne logodim în fiecare an cu veşnicia, prin lumina sfântă a învierii ce uneşte cerul cu pământul , în licăriri sacre de lumină, prin care Hristos ne chemă la mântuire …

In cea de-a treia zi de Paşte am ales să împărtăşim impresii despre semnificaţia acestei sărbători cu interpretul Gheorghe Rosoga şi mai ales cu Părintele Marian de la Videle care s-a întors de curând din Ţara Sfântă.

În cea de-a doua parte a emisiunii ,,Lada de zestre” ne vor onora cu prezenţa Constantin Paşol şi interpretul Gavriil Prunoiu care, ne vor oferi detalii despre Festivalul Naţional – Concurs de muzică populară „Sus la munte, la Muscel”, ediţia a IV-a care se va desfasura în zilele de 19 și 22 aprilie la poalele Mateiașului, la Câmpulung – Muscel, judeţul Argeş. Marele

Premiul va purta numele renumitului interpret şi profesor “Gavriil Prunoiu“. 

Manifestarea urmăreşte, descoperirea şi încurajarea tinerelor talente ale cântecului popular autentic românesc şi promovarea lor pe plan naţional şi internaţional.

De la ora 16:05, alaturi de Polina Gheorghe.

Categoria: Promo Emisiuni, Lada de zestre

13
Aprilie
2017

Lada de zestre

Lada de zestre

Radio Antena Satelor vă invită la o nouă ediţie “Lada de zestre”.

Suntem într-o săptămână plină de obiceiuri creştine şi precreştine, Joia Mare avand caracteristici speciale ca fiecare zi, de altfel, a acestei perioade.

Joia Patimilor, ultima dintre joile Postului Mare, acumulează multiple simboluri şi practici magice cu specific sezonier.

În trecut exista credinţa ca Joimăriţa, o zeitate, o reprezentare fantastică a morţii din Panteonul popular românesc, apare în această zi drept un personaj justiţiar, controlând pe la toate casele şi dând pedepse femeilor care nu au terminat până la această dată anumite îndeletniciri legate de industria textilă casnică.

Despre Joimari dar şi despre un volum ce conţine 105 interviuri cu artişti ai folclorului românesc, intitulat „De la lume adunate”, vom vorbi cu autorul însuşi, în primul ceas al emisiunii, Mihai Teodor Naşca, realizator de emisiuni TV la Târgu- Mureş şi folclorist.
Partea a doua a interviului o veţi putea asculta de la ora 20,00 intr-o emisiune specială consacrată acestei seri în care a avut loc „Cina cea de Taină”.

Revenind în spaţiul emisiunii „Lada de zestre”, veţi fi invitaţi la un festival ajuns la cea de-a XIII- a ediţie, ce va avea loc în 20 şi 21 aprilie la Caracal:”De dor de primăvară”.Dl Florian Teodorescu, manager al Centrul Cultural Municipal Caracal ne va aduce amănunte în direct despre eveniment.

Şi pentru că în această perioadă pricesnele ne aduc aminte de patimile lui Iisus, de Gradina Ghetsimani şi de Golgota vom pune în undă pentru dvs cateva astfel de cântări religioase,în primă audiţie.

Inregistrările îi aparţin artistului hunedorean Cristian Fodor.

De la ora 16:05, alături de Ileana Vieru.

Categoria: Promo Emisiuni, Lada de zestre

10
Aprilie
2017

Lada de zestre

Lada de zestre

Radio Antena Satelor vă invită la o nouă ediţie “Lada de zestre”.

Am spus dintotdeauna: lada de zestre a românilor este bogată în măsura în care oamenii se preocupă de conservarea și valorificarea elementelor de cultură.

Astăzi, îl avem ca oaspete pe Dan Mucenic, profesor de limba și literatura română, jurnalist și scriitor.

Fost director al Muzeului Județean Teohari Antonescu și actual director al Biblotecii Județene I.A. Basarabescu Giurgiu.

Vom povesti despre vocația de dascăl, dar și despre eforturile de a scoate la lumină seria surprinzător de bogată și nedrept de uitată de scriitori giurgiuveni.

Vom afla despre "Juranalul de literatură" dar și despre acțiunile destinate bibliotecilor din comunele județului Giurgiu și cele destinate elevilor.

Și povestim și despre eforturile de a renova și a pune în valoare vechiul sediu al bibliotecii, o marcă a orașului de la Dunăre.

Dar, cel mai important, vom vorbi despre cum este și cum ar trebui să fie relația omului de rând cu biblioteca de la el din localitate.

De la ora 16:05, alături de Anamaria Ionescu.

Categoria: Promo Emisiuni, Lada de zestre

06
Aprilie
2017

Lada de zestre

Lada de zestre

Radio Antena Satelor vă invită la o nouă ediţie “Lada de zestre”.

Suntem, dragi ascultători, în săptămâna Floriilor, cea dinaintea Săptămânii Mari, o perioadă plină de cumpătare, reflecţie, post dar şi de obiceiuri păstrate în satul românesc de secole.

Evenimentele nu lipsesc, nici în capitală, nici în tară, şi în spaţiul emisiunii „Lada de zestre” din 6 aprilie vă voi îmbia să călcaţi pragul Muzeului Ţăranului Român, la Târgul de Florii şi vă vom îndemna la rugăciune şi înălţare sufletească prin participarea la concertul pascal „Lumina învierii- Pricesne şi cuvinte de învăţătură creştin- ortodoxă”, chiar în duminica Floriilor la Bistriţa, în Biserica Ortodoxă de la Protopopiat.

În partea a doua a emisiunii cântece din Ţinutul Hunedoarei precum: ”Bade Ioane”, „Cum să sting eu dorul tău”, „Viată, te-ai trecut jumate”,” Mamă numai o fată ai” din care răzbate o uimitoare forţă interioară, vor intra în casele dvs prin glasul artistei care le-a făcut nemuritoare- Mariana Deac.

Oaspete dorit şi aşteptat, artista hunedoreancă ne aduce şi poveştile trăite de ea, călătoare pe drumuri de cântec, poveşti din trecut şi prezent dar şi visuri proiectate în viitor.

De la ora 16:05, alături de Ileana Vieru.

Categoria: Promo Emisiuni, Lada de zestre

[12 3 4 5  >>  

ULTIMELE ŞTIRI

Doar pentru pasionați: ateliere de creație la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti, Argeş

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti, Argeş, organizează, ...

În această seară se încheie, la Pitești, cea mai mare expoziție dendrofloricolă din România

După cum transmite corespondentul Radio România Antena Satelor, ...

„Artă populară japoneză din regiunea Tohoku” la Muzeul Satului

 

Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Muzeul Național al Satului ...

Ținutul Buzăului. Priveliști, rosturi, povești la Muzeul Național al Țăranului Român

 

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă miercuri, 26 ...

Bani nerambursabili prin Grupurile de Acțiune Locală pentru proiecte de investiții în agricultură și infrastructura din mediul rural

 

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunță lansarea sesiunii ...

Agricultura se face din fața calculatorului. Celebrul joc Farmville a devenit realitate

Cu toții ne amintim de celebrul joc propus de Facebook, Farmville, care a ...

Festivalul Naţional – Concurs de muzică populară „Sus la munte, la Muscel” stă să înceapă

În Săptămâna Luminată, mai precis între 19 și 22 aprilie la ...

ANOFM oferă peste 26.000 locuri de muncă

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...

Piteștiul va fi capitala florilor timp de 3 zile

Cea mai mare expoziție dendrofloricolă din România, care are loc de 40 de ...

Mâine are loc proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017

Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în ...

Sistemul național antigrindină și de creștere a precipitațiilor a devenit operațional

Unitățile din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a ...

Producătorii de lapte şi fermierii primesc ajutoare de adaptare

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură aduce la cunoștință ...

Omul sfințește locul. Despre meșteșugul picturii pe sticlă cu artistul Ioan Borlean

În credința că „veșnicia s-a născut la sat”, artistul Ioan ...

Târgul Agro Pitești își așteaptă vizitatorii cu multe surprize

La Pitești, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș organizează și ...

Concurs de muzică populară pentru tineri, săptămâna viitoare, la Caracal

Festivalul Concursului de muzică populară intitulat "De dor de primăvară" va ...

REŢETE DE SUFLET

Nunțile miezului de vară și-o rețetă neobișnuită, de purcel împănat cu boabe de strugure
Exista un moment cu totul special in vara cand nuntile intra intr-o rotire fara sfarsit. Fara sfarsit am spus? Nu, nu
Rețeta de suflet. Firul de indrușaim
Plimbare leneşă pe străzile pieptişe ale Chorei. Peste capetele de ţiglă roşie ale caselor îndesate unele
Rețeta de suflet. Un gând de Înălțare
Pe-acasa pe la noi, in Moldova bunicilor, ziua de Ispas trecea cu oua rosii, cu ceapa si usturoi verde, cu o pulpa de
Rețeta de suflet. Plăcinte coapte în „ler”
În ler – cuptorul tradiţional al moţilor – se fac «şi pânea, şi prăjiturile, şi
Rețeta de suflet. De la „crudivorism” la „raw vegan”
Cine îşi imaginează că dieta vegană fără foc (raw vegan) este o invenţie – şi o cucerire - a timpului pe
Rețeta de suflet. Poveste de la conac
S-a intamplat sa gasesc intr-o zi, in galantarele unui supermarket, potarnichi. Pasaruici mari abia cat pumnul unui
Rețeta de suflet. Marea bucătărie uitată a Ardealului
Gastronomia Ardealului a fost, în istorie, unul dintre marile câştiguri ale artei culinare. Ceea ce avem de
In Evul Mediu, primele reţetare care apar sunt in strănsă relaţie cu cărţile de medicină. In "Antidotarium Mesuae"
Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte
Rețeta de suflet. O ciorbă și legenda ei
Creatorii de rețete (tradiționale!), ca și creatorii de folclor, nu sunt numai apanajul unui timp care a trecut. Un
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Rețeta zilei de luni. Supă de nohot
Rețeta zilei de azi ne trimite departe, in trecutul culinar al unei Românii savuroase. Și chiar dacă ingredientul
Rețeta zilei de duminică. Clapon umplut cu tocătură
Acum un veac si mai bine, Ecaterina S. Comsa se adresa „Matroanelor romane”, in prefata cartii sale de
Rețeta zilei de sâmbătă. Înăbușita Coasta de Argint
Iata o pregatire culinara, in adevar delicioasa. O recomandam cu tot dinadinsul pentru gustul ei fin, desi pregatirea
Rețeta zilei de vineri. Păstrăv cu sos de migdale
Reteta de peste care urmeaza poate fi gatita in oricare zi a anului. Dar acum, parca, se potriveste mai bine ca
Rețeta zilei de joi. Tochitura moldovenească a Niculinei Măric
Tochitura moldoveneasca! Reteta aceasta este atat de populara pe plaiurile moldovenesti, incat nu exista gospodina care
Rețeta zilei de miercuri. Găină oltenească
Miercurea din Saptamana Luminata poarta numele de Sfanta Mercurie. Barbatii se duc sa munceasca la camp, insa femeile
Rețeta zilei de marți. Pâine pentru Săptămâna Luminată
Saptamana Luminata se deschide o data cu vestea cea mare a Invierii lui Hristos! In Saptamana aceasta a Pastelui,
Rețeta zilei de luni. Așchii cu vin
Saptamana Luminata sta sub semnul luminii şi prima slujba din aceasta saptamana incepe prin cuvintele ”Veniţi de
Rețeta zilei de duminică. Miel umplut cu pâine ca la Vâlcelele Bune
Hristos a Inviat! In lumina cruda a soarelui de aprilie, Ludovic Bultean, gospodar din Vilcelele Bune ale
Rețeta zilei de sâmbătă. Cozonac moldovenesc
In Sambata Pastilor se fac toate bucatele ce vor fi puse pe masa in cinstea Invierii Domnului. Cojile de oua se arunca
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

TRADIŢII

Ceramica de Horezu, marcă identitară a românilor
Un meşteşug tradiţional unic, practicat atât de bărbaţi, cât şi de femeile din partea de nord a judeţului
Moara de apă din Topleţ macină porumb la Muzeul ASTRA
În luna iunie a anului trecut, două mori din patrimoniul Muzeului ASTRA, una de apă şi alta pe tracţiune
Micii mari meşteşugari din nou la Sibiu!
În perioada 29 iulie - 2 august 2015, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte cea de aXX-a
Semne în lemn de Maramureș
Cadre pentru ușă, poartă, fereastră. Mii de troițe din lemn. Mult lemn. Pentru o viață și pentru mai multe vieți.
„Stuful românesc e beton”... pentru constructorii de case din Europa
Delta Dunării este cea mai mare rezervație naturală din Europa. In anul 1991 a dobândit recunoașterea
Mobilă pentru totdeauna
Meșterii satului de odinioară creau obiectele necesare gospodăriilor sătești. Fiecare obiect poartă denumiri arhaice de
Civilizaţia rurală a lemnului
Lazile de zestre, dulapurile, blidarele, culmile de pat etc., aceste obiecte pline de farmec si mister, realizate de
Ţesutul, artă şi meşteşug
Fragmente de tesaturi au fost descoperite datand inca din epoca bronzului pe teritoriul tarii noastre, mai precis
Să învârtim iar roata olarului
Olaritul reprezinta o indeletnicire pe care noi romanii o mostenim din adancul timpurilor, de la indepartatii nostri
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
Sfântul Gheorghe, patronul naturii înverzite
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai importanți sfinți în calendarul creștin-ortodox. El
Săptămâna Patimilor
Acestea sunt ultimele zile din Postul Paștelui, iar creștinii retrăiesc tensiunea clipelor de la sfârșitul vieții
Lăzărelul, sâmbăta învierii lui Lazăr
Săptămâna dinaintea Floriilor este numită „a Floriilor”, ziua cand florile, plantele de orice fel
Floriile, sărbătoarea Renașterii
De Florii, una dintre marile sărbători ale lumii creștine, elementele creștine și precreștine se îmbină în
Lăsata Secului, ziua în care se cere iertare și se aprind focuri uriașe.
 Lăsata Secului reprezintă o sărbătoare ce semnifică ultima zi când se mai poate mânca "de dulce",
Dragobetele, sărbătoarea românească a dragostei
În tradiţia românească, Dragobetele marca începutul primăverii, fiind ţinut înainte de 1
Sfântul Vlasie, în popor
Sfântul Vlasie,  episcopul Sevastiei, este pomenit, an de an, pe 11 februarie. Sărbătoarea lui continuă
Tradiții de Bobotează
Boboteaza are, pe lângă înţelesurile creştine, trăsături de mare sărbătoare populară. În ziua
Ce tradiții mai păstrează românii de Anul Nou?
Tradițiile străvechi de Anul Nou continuă să fie păstrate cu sfințenie în satele românești, in ciuda
Crăciunul în tradiția românească
Cântarea cântecelor de stea este o parte foarte importantă din festivitățile Crăciunului românesc.
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Noul Pavilion Muzeal Multicultural de la Muzeul Astra din Sibiu
La sfârșitul lunii noiembrie s-a finalizat componenta proiectului Patrimoniu Deschis care prevede construcția
Povestea lăzilor săseşti din Transilvania ajunge în capitala ţării
Fiind gândită de la început ca o expoziţie itinerantăPovestea lăzilor săseşti din Transilvania
”Lada cu zestre. Nunta în tradiţia şi cultura din Nordul Rusiei”
Expoziţia ”Lada cu zestre. Nunta în tradiţia şi cultura din Nordul Rusiei” se va deschide joi,
Sărbătoarea Zaibărului şi a Prazului”, în municipiul Băileşti
Primăria Municipiului Băileşti, Consiliul Local Băileşti şi Casa de Cultură „Amza Pellea” organizează, pe
Global Mindscape, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi
Cea de-a şasea ediţie a Divan Film Festival a ajuns la final
Duminică, 30 august, s-a încheiat cea de-a șasea ediție a DivanuluiDegustătorilor de Film și Artă Culinară,
Festivalul ,,Tarafuri şi Fanfare
Primăria Municipiului Craiova şi Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă organizează astăzi, cea de-a X-a ediţie a
Târgul Comunităţilor Rurale, editia a III-a
O zonă pe care multă lume încă nu o cunoaşte, va fi ,,expusă” în acest sfârşit de
Festivalul Tarafuri şi Fanfare, ediţia a X-a
Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă şi Asociaţia Culturală GRIGORE LEŞE
Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare
Unicul festival din ţară ce reuneşte tradiţii, arte şi realităţi culturale din ţară şi din străinătate, se
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
”Face umbră pământului degeaba„
Zicem, câteodată, fiind excesiv de critici la adresa cuiva ce ni se pare că pierde mult timp nefăcând nimic
”Leneșul mai mult aleargă”
Cum o fi asta?! După ce că leneșul este leneș, cum să alerge așa de mult încât să i se ducă buhul de
”Hoțul cu un păcat, păgubașul cu mai multe”
Mda! Am citit odată că un asemenea proverb trebuie să-l fi inventat un mare hoț ce s-a pomenit vorbind pentru a se
”Năravul din fire, n-are lecuire”
Da, un viciu persistent în viața noastră ar putea însemna o nărăvire la obiceiuri nu tocmai ortodoxe sau
Nu râvni la bunul altuia
Practic, proverbul acesta, derivă din cea de-a zecea poruncă sfântă și care te îndeamnă... ” Sa nu
”Mi-am răcit gura de pomană”
Sau, ți-ai răcit gura degeaba, sau și-a răcit gura de pomană, iată vorbe rostite de cei ce vor constata de-alungul
”Când ne-o fi mai rău să ne fie ca acum”
Nu cunosc vreo vorbă care să mă intrige mai mult ca aceasta! Păi, cum să pot să o accept, așa cum vine ea din
”Când omul cade, îi piere și umbra”
Rostesc vorba aceasta și îmi vine brusc să mă uit în spate, sau în lateral; de mult nu mai știu dacă
”Rău cu rău dar mai rău fără rău”
Păi, da, este un lucru dovedit că trăind lângă un om rău, mult timp, când acesta dispare, toate
”Vecinul de lângă casă niciodată nu te lasă”
Iată un proverb care te face să zâmbești, de cum îl rostești, mai ales dacă ești de pe la țară! Cei care
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

CALENDARUL TRADIŢIILOR POPULARE

Aprilie
Solomon a făcut ca luna lui april e jumătate cald şi numai jumătate frig, ca să poată oamenii samana pământul, să se
Martie
Mart e cea mai nesănătoasă lună; mart se numără din ziua de Sf. Toader şi ţine mai tot postul. În ziua ceea
Februarie
Poporul zice că luna lui februarie este: ferică şi desferică. Poate că unde în luna lui februarie începe a
Ianuarie
Începeţi să deregeţi gardurile, cercetaţi des prin pivniţă poamele, zarzavaturile; aerisaţi pe la amiazi
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Cum măsurau sătenii timpul
Măsurarea timpului pentru țăranul de odinioară nu se facea exact și precis ca astăzi. ”Timpul Țăranului este mai puțin
Momentele zilei
Înainte de răsăritul soarelui Ȋn popor se spune că trebuie să te scoli înaintea soarelui, căci e păcat să răsară
«
»
 • 1
 • 2
Iarna
Tradiţii:   Iarna se numeşte tot răstimpul cât ţine omăt. Ea se începe la Sf. Nicolae şi durează până la
Toamna
Tradiţii:   Toamna se începe de la Sf. Maria Mică şi durează până la Sf. Nicolae, 6 decembrie. Când tună
Vara
Tradiţii:   Vara începe cu Sf. Onofrei şi durează până la Sf. Maria Mică, 8 septembrie. Miezul verii sau
Primăvara
Tradiţii:   Primăvara se începe, după unii, cu prima lune din martie, după alţii când se sfârşesc zilele
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4