-

Vioara lui George Enescu s-a auzit din nou la Deva, în cadrul turneului naţional susţinut de violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail.

Vioara Guarneri, cunoscută şi sub numele de "Catedrala", i-a aparţinut marelui compozitor şi interpret român, iar violonistul Gabriel Croitoru spunea că turneul din acest an are o încărcătură specială, fiind în Anul Centenar.

Gabriel Croitoru: Numai când mă gândesc că această vioară în mâinile maestrului George Enescu, cu siguranţă a circulat în urmă cu 100 de ani, e o bucurie pentru mine să pot să redau în faţa oricărui fel de public din România sunetele acestei măiestre viori, pentru că e, într-adevăr, o operă de artă.

Turneele muzicale derulate, în ultimii ani, de Radio România, printre care se numără şi acesta, au creat un public constant, spunea pianistul Horia Mihail, deja un muzician extrem de cunoscut la Deva.

Horia Mihail: Sunt 11 ani de când vin an de an la Deva. S-a format un public extraordinar. Dacă în 2007 erau poate 40-50 de spectatori la Casa de Cultură, iată, acum, publicul constant depăşeşte 200.

Programul recitalurilor este şi de această dată unul plin de surprize, din care nu lipsesc piesele de mare popularitate, pe care cu toţii le-am auzit cândva.

Turneul "Vioara lui Enescu" ajunge în 8 oraşe din ţară şi se va încheia pe 8 octombrie la Bucureşti.

Sursa: rador