-

Aderarea României la Spaţiul Schengen este un drept, a susţinut, la Haga, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. El a discutat luni, 8 ianuarie 2018, cu ministrul Afacerilor Externe al Olandei Halbe Zijlstra, despre aderarea României la Schengen și relațiile între cele două țări în plan european.

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul avansat al relațiilor economice și despre elementele centrale aflate în acest moment pe agenda europeană, printre care se numără Cadrul Financiar Multianual, viitorul Uniunii Europene sau politica comună de apărare, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019.

„Discuțiile au fost constructive și reprezintă un pas important în strategia Guvernul României de a promova viitoarea Președinție a Consiliului Uniunii Europene. Olanda este un important partener economic al României și trebuie ca aceste bune relații să existe și la nivel politic. Un subiect important aflat pe agendă a fost aderarea țării noastre la Schengen și de ce acest lucru trebuie să fie un element de interes pentru Olanda. România respectă de mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen. Este timpul să fim clari și să cerem partenerilor noștri să respecte reglementările europene aprobând aderarea noastră la acest mecanism“, a subliniat Victor Negrescu.

Citește mai mult pe Radio România Internațional